Akademiyle Sanayiciyi Buluşturan Platform: UNİKUR

13.04.2022

Sakarya Üniversitesi, Üniversite-İş Dünyası Kurulu (UNİKUR) internet sitesi faaliyete geçti.

Sakarya Üniversitesi bünyesinde Ar-Ge iş birliğinin artırılması, kişilerin inisiyatifleriyle yürütülen işlerin artık kurumsal yapı ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla unikur.sakarya.edu.tr kullanıma sunuldu.

Her alandan öğrenci, akademisyen ve sanayicinin laboratuvar, staj, teknik ekipman gibi ihtiyaçlarına destek sağlayan UNİKUR, kişilere uzmanlık alanlarına göre kolaylık sağlıyor. UNIKUR internet sitesi üzerinden akademisyenlerin YÖKSİS üzerinden alınan bilgileri ve makalelerine arama motoru üzerinden ulaşılabiliyor ve bu platformda kendi profillerini oluşturabiliyor.

Kullanıcılar, sistem üzerinden birbirleriyle iletişime geçebilecekler. İsteyen akademisyen ve sanayiciler, ihtiyaç duyulan konu hakkında sitedeki ilan panosuna duyuru yayınlayarak veya çevrim içi mesajlaşma özelliği ile ortak çalışma için zemin hazırlayabilecekler. İnternet sitesinde yer alan ‘hızlı destek talep formu’ ile talep, istek ve şikâyetler iletilebilecek.

UNİKUR’un sadece akademisyen ve sanayicilere değil, her alandan öğrenciye de kurumsal fayda sağlaması hedefleniyor.

ETİKETLER: