UMDE Projesi’nde İmzalar Atıldı

UMDE Projesi’nde İmzalar Atıldı
11.06.2013
564
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Teknoloji ve Mühendislik fakültelerinde öğrenim gören öğrencilere, SATSO üyesi işyerlerinde mesleki uygulama olanağı tanıyan UMDE Projesi için imzalar atıldı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen ‘7+1 Uygulamalı Mühendislik Deneyimi (UMDE) Projesi’ ile SAÜ’ye bağlı Teknoloji ve Mühendislik Fakültesi lisans programlarına kayıtlı, aday mühendis sıfatı kazanan öğrenciler, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’na üye işyerlerinde mesleki uygulama imkânı bulacak. Proje kapsamında uygulamalı mühendislik eğitimi alan aday mühendislerin sigorta primleri Sakarya Üniversitesi tarafından ödenecek.

SATSO hizmet binasında bugün (11 Haziran Salı) gerçekleştirilen ‘UMDE 7+1 Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi Proje Protokol İmza Töreni’ne, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yönetim kurulu üyeleri, SAÜ Üniversite Sanayi ve Toplum İlişkileri Koordinatörü Prof. Dr. Harun Taşkın ve öğretim üyeleri katıldı.

Endüstri Mühendisliği ile başlayacak

UMDE Projesi ile ilgili bilgi veren SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas “Daha önce meslek yüksekokulları bünyesinde başlatılan 3+1 Projesi, şimdi de UMDE ile Teknoloji Fakültesi ve Mühendislik Fakülteleri’nde başlayacak. Proje, ilk olarak endüstri mühendisliği öğrencileri ile hayata geçecek. Diğer mühendislik bölümlerinde de uygulanacak programda öğrencilerin teori olduğu kadar pratik eğitim almaları da sağlanmış olacak” dedi.

Elmas, üniversite sanayi işbirliğinin önemine değinerek yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de sanayi sektöründe yaşanan sıkıntılar ile ilgili tez hazırlamaları halinde desteklenmesi ile ilgili bir çalışma yürüttüklerinin de bilgisini verdi.

Rol model olacak bir proje

İmza töreninde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul “Yaptığımız çalışmalar ve iyi projelerle Türkiye’de dikkat çeken bir il olmak zorundayız. İmzalayacağımız protokolde olduğu gibi, rol model olacak projeler üretmeli ve çalışmalarla sesimizi ülkemize duyurmalıyız. Bu bağlamda sanayi üniversite işbirliğine her zaman önem verdik ve bu vizyonumuzu da her platformda dile getirdik. Bundan önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ortak akıl çalışmalarımız ve işbirliklerimiz devam edecektir. Söz konusu UMDE Projesi de daha önceki 3+1 Projesi gibi başarılı bir şekilde sonuçlanarak ilimiz eğitim ve ekonomisine katkı sağlar diye temenni ediyorum. Protokolün iki tarafa da hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

UMDE Projesi’nin ayrıntılarıyla ilgili bilgi veren SAÜ Üniversite Sanayi ve Toplum İlişkileri Koordinatörü Prof. Dr. Harun Taşkın, 3. sınıftan dersi olmamak kaydıyla 4. sınıf öğrencilerinin 2. dönemini ders niteliğinde SATSO üyesi sanayi kuruluşlarında staj ortamında geçireceklerini, haftanın 4-5 gününü bu şekilde pratik eğitim alarak değerlendireceklerini ifade etti.

Konuşmalarında ardından Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas işbirliği protokolünü imzaladılar.

12/06/2013 – HM

 
564 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.