Uluslararasılaşma Hedefiyle Güçlü Üniversite SAÜ

Uluslararasılaşma Hedefiyle Güçlü Üniversite SAÜ
03.05.2023
1.769
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, 107 farklı ülkeden gelen yaklaşık 5 bin 450 uluslararası öğrencisiyle eğitim-öğretim faaliyetlerini uluslararası standartlarda gerçekleştiriyor. Erasmus, Mevlâna ve İkili İş Birlikleri gibi değişim programları ile dünyanın çeşitli noktalarındaki üniversitelerde eğitim alma imkânı yakalayan öğrenciler ise bilimsel ve kültürel etkileşimle geleceğe hazırlanıyor. Tüm bu çalışmaların odağında ise yeni kurulan SAÜ Uluslararası Ofis bulunuyor.

SAÜ’nün Uluslararasılaşma Politikası Oluşturuldu

Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, uluslararasılaşmayı stratejik hedef olarak gördüklerini ve bu doğrultuda üniversitenin yeni stratejik planına dahil ettiklerini belirtti. Prof. Dr. Köseoğlu, Sakarya Üniversitesi’nin uluslararasılaşma politikasının kurumsal ayağı olarak Uluslararası Ofis’in oluşturulduğunu ve Erasmus, ikili işbirlikleri, uluslararası öğretim üyesi istihdamı ve uluslararası öğrenci alımı gibi tüm uluslararasılaşma faaliyetlerinin Ofis çatısı altında yürütüldüğünü ifade etti. Ayrıca SAÜ’nün uluslarararasılaşmaya yönelik amaç ve hedeflerinin THE, QS gibi uluslararası endeksler ve YÖK Araştırma Üniversitesi hedefleri ile uyumlu hale getirildiğini açıkladı.

SAÜ Uluslararası Ofis Koordinatör Yardımcısı ve Uluslararası Akademik İş birliği Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Naziye Dirikgil Uluslararası Ofis’in temel misyonlarından biri olan Sakarya Üniversitesinin uluslararası profilinin geliştirilmesi amacıyla görevler yürüttüğünü söyledi. Sakarya Üniversitesinin yurtdışı eğitim ortaklıklarının geliştirilmesine dair ikili iş birliği anlaşmalarının hazırlanması, anlaşmalara son hali verilmeden önce ortaklarla gerekli değerlendirmelerin yapılması ve nitelikli akademik iş birliklerinin artırılması amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Yabancı uyruklu akademisyen istihdamından sorumlu koordinatör Doç. Dr. Mahpeyker Öztürk hem akademisyenlerin sayısını arttırmak hem de üniversiteye ve şehre adaptasyonunu sağlamak amacıyla faaliyetler yaptıklarını belirtti.

“Hedefimiz Uluslararası Öğrenci Sayısını Artırmak”

Uluslararası Ofis Koordinatörü Dr. Tuba Tatar, Sakarya Üniversitesinin Türkiye’de uluslararası öğrenci sayısı olarak 5. sırada olduğunu ve yaptıkları sınavlarla birlikte bu sıralamayı daha üst seviyelere taşımayı planladıklarını söyledi. Dr. Tatar, tüm dünyadaki başarılı öğrencileri Sakarya Üniversitesiyle buluşturmak adına çalışmalar sürdürdüklerini aktardı.

Uluslararası Öğrenci Merkezi Koordinatörü Yunus Emre Turan, birimde uluslararası öğrencilerin kayıt süreçlerini gerçekleştirdiklerini söyleyerek kayıttan önce uluslararası öğrencilerin seçimi konusunda her yıl Sakarya Üniversitesi YÖS Sınavını başarılı bir şekilde uyguladıklarını aktardı. Sakarya Üniversitesinin tercih edilmesi için etkili bir iletişim ve tanıtım politikasının izlendiğini belirtti. Turan, uluslararası öğrenci alım sınavlarını yurt içindeki Üniversiteler ile Yunus Emre Enstitüleri, Maarif Vakfı ve Millî Eğitim Bakanlığına bağlı yurtdışı liselerde yaptıklarını belirtti.

Turan, Uluslararası Öğrenci Merkezi olarak her yıl yaklaşık 10-15 bin civarında başvuru aldıklarını ve ilgili evraklarla birlikte 80 bin evrağı taradıklarını belirterek kayıt yaptıracak öğrencileri bu süre içerisinde aktif bir şekilde takip ettiklerini vurguladı. Turan, Sakarya Üniversitesinin yüzde 10’unun uluslararası öğrenciden oluştuğunu vurgulayarak önümüzdeki yıllarda bu sayıyı yüzde 20’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

“Öğrenci ve Öğretim Üyesi Dolaşımını Hızlandırmak İstiyoruz”

Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Abdullah Nalbantoğlu, temelde ana hareketliliklerin öğrenci ve personel hareketliliği üzerinde işlendiğine değinerek bu hareketlilikler çerçevesindeki değişimlerin gerek Avrupa Birliği gerekse Avrupa Birliği dışındaki diğer ülkelerle üniversitemizin uluslararasılaşma alanında görünürlüğün ve farkındalığın ön plana çıkmasında yardımcı olduğunu belirtti. Erasmus’un Sakarya Üniversitesinin uluslararasılaşma alanındaki işleyiş ve gelişim açısından önemli bir program olduğunu vurgulayan Öğr. Gör. Nalbantoğlu, Sakarya Üniversitesi’nin Türkiye’deki diğer üniversitelerle karşılaştırıldığında Erasmus hibesinin kayda değer bir oranda olduğunu belirtti.

Nalbantoğlu, Uluslararası Ofis çatısı altında Erasmus Koordinatörlüğü olarak proje ofisi oluşturduklarını belirterek amaçlarının uluslararası projelerde akademisyenlere ve öğrencilere destek sağlamak olduğunu söyledi.

“Geleceğinize Yön Verin”

Sakarya Üniversitesi, gençleri hayata hazırlama ve hedeflerine ulaşmaları için gerekli katkıyı verme iddiasında olan bir üniversite olma özelliğiyle hareket ediyor. “Geleceğinize Yön Verin” sloganı ile bu iddiasını güçlendiren Sakarya Üniversitesi, sahip olduğu dinamik ve yetkin eğitim kadrosunun yanında eğitim ve araştırma amaçlı laboratuvarları, 7/24 aktif öğrenci toplulukları ve sosyal donatı alanları ile öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.

Sakarya Üniversitesi, tüm akademik ve idari birimlerinin desteğiyle, uluslararası öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında sosyal olarak da entegrasyonuna yardımcı olmak; dünyanın farklı coğrafyalarından en kaliteli öğrencilerin Sakarya Üniversitesini tercih etmelerini sağlamak, 21. yüzyıl yetkinliklerini öğrencilerine kazandırmak; Ar-Ge ve yenilik süreçlerine öğrencilerin katılımını teşvik etmek için çalışıyor.


1.769 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.