Uluslararası Pîrî Reis ve Türk Denizcilik Tarihi Sempozyumu

Uluslararası Pîrî Reis ve Türk Denizcilik Tarihi Sempozyumu
26.07.2013
681
A+
A-

Türk Tarih Kurumu tarafından ‘Uluslararası Pîrî Reis ve Türk Denizcilik Tarihi’ isimli sempozyum düzenlenecek.

2013 yılının, Piri Reis’in 1513 tarihinde çizdiği haritanın 500. Yıl dönümü olması ve UNESCO tarafından Dünya Piri Reis yılı ilan edilmesi vesilesiyle 26-29 Eylül 2013 tarihlerinde Türk Tarih Kurumu  tarafından İstanbul’da “Uluslararası Pîrî Reis ve Türk Denizcilik Tarihi Sempozyumu” düzenlenecektir.

Türk Dünyası’nın yetiştirdiği bu büyük kartograf ve denizciyi anmak, onun Türk ve dünya haritacılığına, denizcilik tarihine ve coğrafyaya olan katkısını ortaya koymak, ayrıca bu önemli şahsiyetin farkındalığını arttırmak, böylelikle Piri Reis ve Türk Denizcilik Tarihi ile ilgili yeni ve farklı bilgilerin paylaşılmasını sağlamak amacıyla 26-29 Eylül 2013 tarihinde Türk Tarih Kurumu tarafından İstanbul’da “Uluslararası Pîrî Reis ve Türk Denizcilik Tarihi Sempozyumu”düzenlenecektir.

Pîrî Reis’in Kişiliği, Hayatı, Eserleri, Türk Denizcilik ve Haritacılık Tarihi hakkındabildiri göndermek isteyen araştırmacı ve akademisyenler ayrıntılı bilgiye www.sempozyum.ttk.gov.tr internet sitesinden ulaşabilirler.

Bildiri sunacak katılımcılarının ulaşım,ibate ve iaşe giderleri Türk Tarih Kurumu’nca karşılanacaktır.

Sempozyuma Katılmak İsteyen Akademik Personellere Duyulur..

26/07/2013 – YC


681 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.