Hafif Yağmur

Uluslararası Öğrenciler Kültürlerini Tanıttı

18.03.2019

Sakarya Üniversite 21 Gün 37 Derece Topluluğu tarafından “UTIC Uluslararası Öğrencilerin Kültür Tanıtım Etkinliği” düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan etkinlikte İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret bölümünden çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci bir araya geldi.

İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Tunahan, etkinliğin açılış konuşmasında programda emeği geçen bütün öğrencilere teşekkürlerini iletti. En fazla uluslararası öğrenci etkinliklerinin İşletme Fakültesi bünyesinde gerçekleştiğini söyleyen Doç. Dr. Tunahan, “Birçok projemiz var. Bunlardan bir tanesi ‘Pazar Elçiliği’ projesidir. Global anlamda en iyi eğitim ve en iyi inovasyon ödülü aldık. Bu sebeple çok yerinde bir iş yaptığımızı ifade etmiş olduk” diye konuştu.

Etkinlikte yerel kıyafetlerini giyen Kırgızistan, Endonezya ve Abhazya uyruklu öğrenciler, danslarıyla izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Geleneksel şarkı ve şiirlerin de yer aldığı gösterinin devamında, öğrenciler davetlilere kendi ülkelerine ait geleneksel yemekler ikram ettiler.

18/03/2019 – Kebire K.