Ulusal Staj Programına Başvurular Devam Ediyor

14.03.2022

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen Ulusal Staj programı başvuruları “kariyerkapisi.cbiko.gov.tr” adresi üzerinden 31 Mart’a kadar devam ediyor.

Lisans programlarının 2,3 veya 4. sınıf öğrencileri; ön lisans programı için ise örgün eğitim gören 1. veya 2’inci sınıflar tarafından yapılan başvurular kabul ediliyor. Programa, eğitimine Türkiye’de devam eden gençlerin yanı sıra lisans ve lisansüstü eğitimine yurt dışında devam eden Türk vatandaşı ve mavi kart sahibi gençler de başvurabiliyor.

Programa başvuru yapan öğrencilerin öğrenim hayatlarında gerçekleştirdiği çalışmalar ve becerileri seçilmeleri için önemli kriterler arasında yer alıyor. İstihdam edilecek öğrenciler, adaletli olması için, kimlik bilgilerine bakılmadan işverenler tarafından çağrılıyor.

Staja başlayan öğrencilerin yasal hakları gözetilerek, sigorta ve staj ücretleri 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’nun 25’inci maddesi kapsamında ödenecek.

ETİKETLER: