UGGK Sakarya Paneli Sona Erdi

UGGK Sakarya Paneli Sona Erdi
04.11.2011
713
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Topluluğu (SAÜSİ) ve Genç MÜSİAD Sakarya Şubesi işbirliği ile düzenlenen 3. Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi Sakarya Paneli sona erdi.

Genç MÜSİAD tarafından 9-10 Aralık tarihleri arasında, İstanbul’da düzenlenecek olan “3. Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi’nin” (UGGK) Sakarya ayağı olan etkinliğe, Kardemir A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Halit İnci, Genç MÜSİAD Genel Başkanı Abdulsamet Temel, Genç MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Zahit Elmas, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Halit İnci ve Arçelik Üretim Müdürü Metin Bilgili katıldı.

Çağa Ayak Uydurmak Zorundayız

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen panelin ilk gün konuğu Kardemir AŞ Genel Müdürü Fadıl Demirel oldu. Değişimin kaçınılmaz bir olgu olduğunun altını çizen Demirel önemli olanın değişimi iyi yönetmek olduğunu ifade etti. Demirel şunları kaydetti: “Ülkemize ve bölgemize baktığımızda çok yoğun bir şekilde gelişmekte ve değişmektedir. Önemli olan bu değişimi yönetmektir. Yönetici değişimi yönetir. Bu yüzden değişmeyen yöneticiyi değiştirin. Çağa ayak uydurmak zorundayız. Değişim risklidir, değişimin yönü belli değildir. Kendinizi doğru stratejilerle yönetin sonra başkalarını yönetmeye kalkın. Bundan dolayı da çoğu yönetici değişmekten çekinir. Değişime evet ancak değerlerimizi kaybetmemeliyiz. Değerlerini koruyan ülkeler, her şekilde kendini geliştirebilirler. Manevi kavramlarımızı maddi kavramlarınızdan üstün tutun. Yurt sevgisi, aile sevgisi, inançlarımızı başköşeye koyun. Siz önce hayatınıza çalışmayı oturtun. Çalışarak başaramayacağınız hiçbir şey yok.”

Uluslararası İşbirliklerinde Önemli

Panelin 2.gün programının ilk oturumuna Sakarya MÜSİAD Genel Başkanı Halit İnci, Genç MÜSİAD Genel Başkanı Abdulsamet Temel, Genç MÜSİAD Sakarya Şube Genel Başkanı Ahmet Zahit Elmas katıldı. Panelde “STK’ların Değişimdeki Rolü” konusu ele alındı.

Genç MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Zahit Elmas, “STK’ların Değişimdeki Rolü” üzerine yaptığı açılış konuşmasında, STK’ların dayanışma ve etkileşim içinde olduklarının altını çizdi. Genç MÜSİAD ve MÜSİAD’ın uluslararası işbirliklerinde de önemli rol oynadığını ifade eden Elmas, “ Uluslararası işbirliklerinin en önemli göstergelerinden birisi de önümüzdeki ay 3.sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Genç Girişimcilik kongresidir” dedi.

Konuşmasına şehitlere Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm milletimize baş sağlığı ve Van’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başlayan  MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Halit İnci, “Bu konudan giriş yaptım çünkü hepsi sizleri ilgilendiren, Türkiye ekonomisini ilgilendiren, değişimi ilgilendiren konular” dedi.

Kriz Olacağını 5 Yıl Önceden Söyledik

70’li yıllardan başlayarak günümüze kadar Türkiye ekonomisi hakkında bilgiler vererek çarpıcı tespitlerde bulunan İnci, “MÜSİAD 1990 yılından beri önemli araştırma raporları hazırlıyor. Bu raporları hükümetlere de sunuyor. Bunu sadece bu hükümete değil önceki hükümetlere sundu. Mesela 1994’te bir rapor hazırlamıştık. Dedik ki 5 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ekonomisi batıyor. 94’teki Hükümete, Cumhurbaşkanına, Başbakana, Bakanlara rapor sunuyor, diyor ki; ‘Bu iş böyle giderse 99’da bu ülke batar, işçisinin, memurunun maaşını ödeyemez.’ 99’da aslında ekonomi batmıştı ama yaşanan deprem nedeniyle beraber krizi biraz öteledi. Gelen yardımlar o krizi bir sene erteledi. 1 sene sonrada Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük krizi yaşandı” dedi.

En iyisi olmaya çalışın

Araştırma raporunu hazırlayanlarla ilgili MÜSİAD Genel Merkezi’nin çok güçlü bir kadrosu olduğunu vurgulayan İnci, “Raporları hazırlayanlar şu anda ülkeyi yönetenlerin içerisinde. Bugün bakan düzeyinde veya çeşitli düzeylerde hükümeti yöneten insanlar var” dedi.

İnci, MÜSİAD’ın da 2023 yılı hedefleri anlatarak, “Türkiye’deki ihracatın yüzde 15’i MÜSİAD üyeleri tarafından gerçekleştiriliyor” dedi.

İnci, konuşmasının sonunda öğrencilere, “En az bir yabancı dil öğrenin. Artık dünyayla entegreyiz. Yaptığınız iş ne olursa olsun, en iyisi olmaya çalışın” tavsiyesinde bulundu.

Genç MÜSİAD Genel Başkanı Abdulsamet Temel konuşmasında, STK’ların önemine değindi.Temel, 3.sü gerçekleştirecek olan Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi’nde, STK’ların Değişimdeki Rolü, Kitle İletişim Kanallarının Değişimdeki Rolü, Genç Girişimciliği Değişimdeki Rolü, Spor Organizasyonlarında Değişimin Rolü konularının ele alınacağını söyledi.

İkinci oturuma ise Arçelik Üretim Müdürü Metin Bilgili katıldı. Değişimin yönleri, değişim ve gelişim için liderlik, değişimin olumlu ve olumsuz yönleri konusunda bir sunum yapan Bilgili, CV hazırlama ve iş başvurusu teknikleri hakkında çeşitli bilgiler vererek öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.

Bilgili, öğrencilere “Kendinizi geliştirin, yabancı dil öğrenin, bir konuda uzman olun, kişilere yatırım yapın, eğitimin her sürecinden fayda sağlayın, fikirlerinizi açıkça bildirin” nasihatinde bulundu.

Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi (UGGK), 2 yılda bir Genç MÜSİAD tarafından Türkiye’de düzenleniyor. Her yıl farklı bir konunun ele alındığı kongrenin bu yılki konusu ‘Değişim’ olacak. Dünyanın birçok ülkesinden binlerce genç işadamının, girişimcinin, yazarların ve akademisyenlerin katıldığı UGGK,  9-10 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

 

04/11/2011 – Yunus Cam
713 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.