Türkiye-Ukrayna İlişkileri SAÜ’de Tartışılacak

Türkiye-Ukrayna İlişkileri SAÜ’de Tartışılacak
30.10.2014
1.165
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde, Türkiye’nin ve Ukrayna’nın çeşitli üniversitelerinden geniş katılımlı bir uluslararası sempozyum düzenlenecek.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde 3-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Uluslararası Türkiye Ukrayna İlişkileri Sempozyumu: Kazak Dönemi (1500-1800)” başlıklı sempozyumun Türkiye ayağını SAÜ Türkiyat Araştırmaları ve Uygulama Merkezi, Ukrayna ayağını ise Lviv İvan Franko Milli Üniversitesi Şarkiyat Bölümü organize edecek.

Yeniçağ boyunca Osmanlı Ukrayna ilişkileri konusunun işleneceği sempozyumda, alanında uzman 70’den fazla tarihçi, çeşitli bildirilerle geçmişe ışık tutacak. Doğu Avrupa tarihinin karanlıkta kalmış pek çok yönünün aydınlatılmasını sağlayacak olan sempozyumda, güncelliğini koruyan Kırım meselesi de öncelikli konular arasında yer alacak.

İki özel oturumda uzman tarafından Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesini ve bunun uluslararası boyutunun da ele alınacağı sempozyumun son gününde ise, Bilecik ve Söğüt’teki tarihî yerler katılımcılar tarafından ziyaret edilecek.

Sakarya Üniversitesi ile Lviv İvan Franko Milli Üniversitesi arasında akademik işbirliği sağlanmasının da amaçlandığı sempozyumda, bu kapsamda ikili anlaşmaların yapılması planlanıyor.

30/10/2014 – ST


1.165 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.