Türkiye (10.01.2012): Hareket Avcısı

10.01.2012

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Eray Arslan, geliştirdiği Sanal Hareket Algılayıcı isimli yazılımıyla, e-Biko tarafından uluslararası alanda düzenlenen yarışmada yazılım geliştirme alanında dünya ikincisi oldu.

Arslan geliştirdiği yazılım, hiçbir aparat olmadan bir kameranın, en ufak bir hareketi bile anında algılamasını sağlıyor. Bu sayede, basit bir web kamerası bile güvenlik kamerası olarak kullanılabiliyor. Bir web kamerasıyla, internetin bulunduğu her yerden tüm hareketleri izleyebildiğini belirten Arslan, “Bu sayede maçlarda ofsayt pozisyonu belirlenebilir. Yazılım sınır güvenliğinde de kullanılır” dedi.

Türkiye Gazetesi – 10 Ocak 2012