Türk Halk Müziği Konseri

21.12.2015

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından “Türk Halk Müziği” konseri düzenlendi.

Koro şefliğini SAÜ Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü Öğr. Gör. Kazım Gürkan’ın yaptığı konser, 18 Aralık Cuma günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Korosunu, üniversite ortak seçmeli dersi olan Türk Halk Müziği öğrencilerinin oluşturduğu konserde, Türk Halk Müziği’nin sevilen parçaları solo ve koro olarak seslendirildi. Konser, katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Türk Halk Müziği’ndeki birbirinden güzel şarkıların seslendirildiği konserde, “Eklemedir Koca Konak”, “Çemberimde Gül Oya”, “Seni Seven Sevmesini Bilmemiş”, “Değme Felek”, “İşte Gidiyorum Çeşni Siyahım”, “Bingöl Bugün Dumandır”, “Köprünün Başlarında” gibi eserlere yer verildi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konserin finalinde, dinleyiciler koroyu ve orkestrayı dakikalarca ayakta alkışladı.

21.12.2015 – EU