Sisli

Türk Eğitim Sistemini Anlattılar

01.02.2012

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğretim üyeleri ABD’de Türk eğitim sistemini ve SAÜ’yü anlattılar.

Misafir öğretim üyesi olarak ABD Teksas A&M Üniversitesi’nde bulunan Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Ahmet Eskicumalı ve Yrd. Doç. Dr. Özcan Erkan Akgün,  ‘Avrupa ile Ortadoğu Arasındaki Köprü Türkiye (Turkey as a Bridge between Europe and the Middle East)’ adlı çalıştayda Türk Eğitim Sistemi ve Sakarya Üniversitesi’nin çalışmalarını anlattılar. 27 Ocak’ta Teksas A&M Üniversitesi’nde düzenlenen Çalıştaya Doç. Dr. Ahmet Eskicumalı Türkiye’nin Modernleşmesinde Eğitimin Rolü adlı sunumuyla katılırken Yrd. Doç. Dr. Özcan Erkan Akgün ise Bologna Süreci’nde Türk Yüksek Öğretimi ve Öğretmen Yetiştirme Sistemi konusunda sunum yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Houston Büyükelçisi Cemalettin Aydın, Texas A&M Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin katıldığı çalıştay bir gün sürdü. Çalıştayda Türkiye’nin demokratikleşme süreci, dış politika, ekonomik gelişmeler ve eğitim konuları ele alındı.

01/02/2012 – Haber Merkezi