Türk Dünyasında Bir İlk

Türk Dünyasında Bir İlk
24.01.2013
694
A+
A-

 

Sakarya Üniversitesi, Azerbaycan ve Kazakistan Eğitim Bakanlıkları ve Bilecik Üniversitesi işbirliği ile “Uluslarası Yayınevi” oluşturacak.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Azerbaycan ve Kazakistan Eğitim Bakanlıkları ve Bilecik Üniversitesi işbirliği ile “Uluslarası Yayınevi” oluşturmak üzere çalışmalar başlattı. Bu kapsamda SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Tosun, Türk Dünyası Matematikçiler Birliği Başkan yardımcıları ile birlikte, Azerbaycan Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mısır Mardanov’u makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrasında yayınevinin kurulması ile ilgili prensip kararları alındı ve yakın bir gelecekte yayın evinin hayata geçirilmesi hususunda fikir birliğine varıldı.

Bu çalışmayla Türk Dünyasında bir ilkin başarılacağının altını çizen Prof. Dr. Murat Tosun “Uluslararası Yayınevi tekelinin kırılmasında bir ilk niteliğini taşıyan bu girişimle,  Türk Dünyası bilim insanlarının ortak çalışma alanları oluşturmaları ve bilimsel anlamda Türk Dünyasının birlikteliğinin sağlanması gibi birçok amaca hizmet edilecektir.” diye konuştu.

24/01/2012 – HM


694 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.