TÜBİTAK’tan Üniversitemize Yeni Proje Desteği

TÜBİTAK’tan Üniversitemize Yeni Proje Desteği
19.01.2023
1.298
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuğba Ongun Sevindik’in araştırmacı olarak görev aldığı, “Ege Bölgesi (Kütahya-Denizli-Muğla) Karstik Alanlardaki Diyatome Türleri Üzerine Taramalı Elektron Mikroskobu ile İncelemeler” başlıklı proje “1002 – Hızlı Destek” kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Daha önce yaptığı birçok proje ile bilim dünyasında adından çokça söz ettiren, üniversitemizin bünyesinde yetiştirilen, NASA bilim insanları tarafından astronotların sağlıklı beslenmesi için kullanılan ve “süper besin” olarak adlandırılan spirulinayı geliştiren Prof. Dr. Sevindik yeni projesi hakkında, “Diyatomeler, silisli sert kabukları olan ve fosilleri, kalın yer katmanları oluşturan bir algler familyasıdır. Şekil bakımından fevkalade zenginlik gösteren, küçük, esmer renkli, tek hücreli veya koloni halinde yaşayan alglerdir.  Bu çalışma neticesinde belli bir bölge üzerinde yapacağımız özel inceleme sonucu önemli bulgular elde edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyelerinin iş birliğiyle yürütülecek proje kapsamında, Karstik Alanlardaki Diyatome Türleri incelenerek elde edilen çıktıların bilim dünyasına önemli katkılar sunması amaçlanıyor.

 
1.298 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.