TÜBİTAK Destekli Araştırma Fırsatları Tanıtım Günü

TÜBİTAK Destekli Araştırma Fırsatları Tanıtım Günü

Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından TÜBİTAK destekli araştırma fırsatları kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

‘Araştırma Üniversitesi’ olma yolunda önemli proje ve eğitimlerin altına imza atan Sakarya Üniversitesi, araştırma ve geliştirme kültürünü geliştirmek için proje ekosistemine öğrencilerini de dahil ediyor.

Araştırma Üniversitesi olma sürecinde çalışmalar yürüten SAÜ Araştırma Dekanlığı, araştırmacılara ve akademisyenlere sağladığı desteklerinin yanı sıra, öğrencilere yönelik fırsatları da paylaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 25 Temmuz Salı günü saat 21:30’da Çınaraltı Kafe’de üniversite öğrencilerine yönelik TÜBİTAK destekli araştırma fırsatları bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

Bilgilendirme toplantısı kapsamında, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) farklı akademik düzeylerde bulunan üniversite öğrencilerine yönelik sağladığı, 2209 – A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı ve 2244 – Sanayi Doktora Programı’nın yanı sıra, 2247 – C Stajyer Araştırmacı Burs Programı’na ilişkin (STAR) başvuru koşulları, süreci ve genç araştırmacıların dikkat etmesi gereken koşullar aktarılacak.

Eğitim ve Bilgilendirme Süreci Devam Edecek

Araştırma Dekanlığı, öğrencilerin proje yönetimi konusunda becerilerini geliştirmesi, akademi ekosistemi içerisinde AR&GE temelli nitelikli projeleri hayata geçirebilmeleri için proje yönetimi konusunda desteklerini sunmaya devam edecek. Bu kapsamda, proje başvuru dönemleri öncesinde ve sırasında programların başvuru sürecine yönelik idari ve teknik bilgilerin yanı sıra bütçe yönetimi konusunda da eğitimler ve bilgilendirme toplantıları devam edecek.


1.105 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.