TÜBİTAK 1000 İçin Son Başvuru 15 Mayıs

TÜBİTAK 1000 İçin Son Başvuru 15 Mayıs
18.03.2015
612
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Koordinatörlüğü toplantısı, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas başkanlığında yapıldı. Toplantıya Rektör Yardımcıları ve akademisyenler katıldı.

Projeler ile ilgili çalışmalar ve proje sayısı üzerindeki etkisinin konuşulduğu toplantıda, TÜBİTAK 1001 birinci dönem proje başvuru sayısının 70 olduğu ve geçen dönem yapılan başvurulara göre bu sayının 5 kat arttığı tespit edildi.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Elmas, yaz dönemine kadar proje kültürünü attırmak için tüm akademisyenlere ulaşacaklarını belirterek, “Akademisyenlerimiz içerisinde daha önce proje deneyimi olmayanlar başta olmak üzere tüm akademisyenlere birebir ziyaretler yaparak proje yazımı konusunda destek olacağız. Önümüzdeki günlerde ‘TÜBİTAK 1000 – Üniversitelerin Araştırma Proje Potansiyelinin Geliştirilmesine Yönelik Destek Programı’ kapsamında Sakarya Üniversitesi olarak başvuru yapacağız. Buna yönelik, üniversitemizin kuvvetli alanlarının belirlenmesi çalışmalarına da başlamış bulunuyoruz. Bu kapsamdaki projelerin son başvuru tarihi ise 15 Mayıs olarak belirlenmiştir” şeklinde konuştu.

18/03/2015 – MA
612 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.