TTK Başkanı SAÜ’de Seminere Katıldı

TTK Başkanı SAÜ’de Seminere Katıldı
26.08.2013
661
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Lider Gençlik Projesi Tematik Tarih Kampı kapsamında “Tarihteki ihtilaflı konular, tartışmalar ve soykırım olgusu” konulu bir seminer düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen seminere, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü, Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas katıldı.

Seminerde konuşma yapan TTK Başkanı Hülagü, Ermeni sorununun Avrupa devletlerinin doğu politikası nedeniyle ortaya çıktığını ifade ederek, “Ermeni sorunu, Bulgar sorunu gibi sorunlar, Osmanlı Devleti’nin son döneminde İngiliz dış politikası sonucu ortaya çıkarılan yapay sorunlardır. Padişah II. Abdülhamit, İngiltere’nin istediği politikayı uygulamadığı için kızıl sultan, deli, katil, barbar olarak nitelenmiştir. Bunların hepsi de batıya ait sıfatlar” dedi.

Dönemin batı basınında yayımlanan karikatürlerden de örnekler gösteren Hülagü, karikatürlerde II. Abdülhamit üzerinden Türk halkına, doğuya ve İslam dünyasına saldırıldığını söyledi.

Türk tarihi konusunda yapılan akademik çalışmaların azlığından da yakınan Hülagü, “Kendi tarihimizi batı kaynaklarından tanıyoruz. Kendi kaynaklarımızı, bilgilerimizi kullanamıyoruz. Balkanlar, Ermeniler, azınlıklar ile ilgilenen araştırmacılarımız, uzmanlarımız yok. Bu konuda yapılan akademik çalışmalar ya çok zayıf ya da hiç yok. Padişahlarla ilgili de derli toplu bir çalışmamız yok. Olmayınca da batılı kaynaklardan bakmak zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

23/08/2013 – ST


661 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.