Toroslar’dan Çukurova’ya Bakış

Toroslar’dan Çukurova’ya Bakış
23.12.2014
654
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen  “Toroslar’dan Çukurova’ya Bakış Asım Kuzuluk Konseri” 22 Aralık Pazartesi günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sertan Demir’in Genel Sanat Yönetmenliğini üstlendiği etkinlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu Sanatçısı Asım Kuzuluk konser verdi. Konserde, SAÜ Devlet Konservatuvarı akademisyen ve öğrencileri ses ve saz olarak sahne aldı.

“Ben Kendimi Gülün Dibinde Buldum”, “Osman’ımın Mendili”, “Haydi Bizim Evde”, “Bahçalarda Zerdali”, “İndim Geldim Silifkeden Buraya”, “Evlerinde İpekten Bir Halı Var” gibi Türk Halk Müziğindeki birbirinden güzel türkülerin seslendirildiği konser, müzikseverler tarafından büyük beğeni topladı.

Asım Kuzuluk, 1954’te Antakya’nın Kisecik köyünde doğdu. Küçük yaşlarda yöre ezgilerini söyleyerek mahalle ve köy düğünlerinde müzik icrasını öğrendi. Eğitim Enstitüsünü bitiren Kuzuluk, 18 yıl sınıf öğretmenliği yaptı. 1992 yılında Kültür Bakanlığı Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun açmış olduğu sınavı kazanarak, yetişmiş sanatçı olarak göreve başladı. Özellikle barak havalarını yorumlayan Kuzuluk, halen Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nda ses sanatçısı olarak görevini sürdürmektedir. 

23/12/2014 – YC


654 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.