TÖMER Yaz Okulu öğrencilerinden Rektör Elmas’a veda ziyareti

TÖMER Yaz Okulu öğrencilerinden Rektör Elmas’a veda ziyareti
22.08.2014
637
A+
A-

Yunus Emre Enstitüsü ve Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma  Merkezi (TÖMER) işbirliği ile düzenlenen Türkçe Yaz Okulu’na katılan öğrenciler veda ziyaretleri kapsamında Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ ı ziyaret etti.

Ziyarette bulunan öğrencilere ülkemiz ile ilgili izlenimlerini soran Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, öğrencilerin görüşlerini aldıktan sonra, yakın coğrafya ülkeleri ile ortak tarih ve kültür benzerliklerimize dikkat çekti. Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ)  şu an 2500 yabancı öğrencinin bulunduğunu söyleyen Rektör Elmas, SAÜ’ de eğitim gören yabancı öğrenci sayısının her geçen yıl arttığını ve bu artıştan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Öğrencilerden Romanyalı Victor Dogaru, Makedonyalı İvana Koteva, Gürcistanlı Nino Koraşvili, Bosna Hersekli Zerine Draca, Yemenli Yousıf Saleh, Tunuslu Ibtısem Agha; Sakarya şehrinin doğa zenginliklerini ve insanlarını sevdiklerini, kurdukları uluslararası arkadaşlıkları devam ettirmek istediklerini söylerken, TÖMER tarafından düzenlenen yaz okulu programındaki hocalarına sevgi ve teşekkürlerini ilettiler.

Sapanca Gölü manzaralı kampüs yerleşkesini, yeşil ve deniz bir arada olan şehir dokusunu ve yemekleri çok beğendiklerini belirten öğrenciler, “Hocalarımızı, Türkiye’yi, Türk Halkını ve Sakarya’yı çok seviyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.

İç Mimarlık mezunu Tunuslu Ibtısem Agha röportaj sırasında duygulanarak; Atalarının Türk asıllı olduğunu, yaşadıkları bölge de ‘Türk’ olarak anıldıklarını söyledi ve “Türkçeyi çok seviyorum, kendi gayretim ile Türkçe konuşmayı öğrendim” dedi.


637 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.