Tıp Kongresi Başladı

Tıp Kongresi Başladı
25.04.2014
670
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 1. Ulusal Tıp Kongresi başladı.

SAÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Araştırma Topluluğu Başkanı 5. Sınıf öğrencisi Zeynep Ulus’un açılış konuşmasıyla başlayan Kongrede, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, kongrenin hazırlık aşamasındaki üstün gayretlerinden dolayı çalışma arkadaşlarına ve öğrencilere teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise, SAÜ Tıp Fakültesi’nin kısa zamanda büyük mesafe aldığını ve fakültenin yakın gelecekte dünya ile yarışır bir konuma geleceğine inandığını belirtti. Bilgi çağında gençlerin görev ve sorumluluk almasının önemine değinen Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “En verimli projeler öğrencilerin içinde bulunduğu projelerdir” dedi. Rektör Elmas, kongrenin onur konuğu, Kocaeli Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu’na da Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kurulu aşamasındaki yardımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Ulusal Tıp Kongresi’nin açılış bölümünde son konuşmacı olarak söz alan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, 5 yıl gibi kısa sürede bir Tıp Fakültesi kurup kongre düzenler hale getirmenin zorluğuna işaret ederek, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir’e tebriklerini bildirdi. Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin iyi hekim olmanın ilk şartının sevgi olduğunu hatırlatan Rektör Komsuoğlu, konuşmasında öğrencilere gelecekle ilgili tavsiyelerde bulundu. Türkiye’nin gerek genç nüfus gerekse coğrafi konumu itibariyle gelecekte büyük avantajlara sahip olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, ancak ekonomide alınan mesafenin henüz araştırma geliştirme anlamında kaydedilmediğini vurguladı. Özellikle “etki değeri yüksek” araştırmalara yönelmenin önemine değinen Rektör Komsuoğlu’nun konuşmasının ardından açılış bölümü sona erdi.

Çok sayıda akademisyen, doktor ve tıp mensubunun katıldığı I. Ulusal Tıp Kongresi 3 gün sürecek. ‘Geleceğin Tıbbı’ temalı Kongrede, obezite, diyabet, kalp hastalıkları, organ nakli, ruh hastalıkları, kök hücre, üremeye yardımcı teknikler, kanser, enfeksiyon hastalıkları ve bireysel tıp konularının geleceği masaya yatırılacak.

25/04/2014 //


670 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.