Tıp Fakültesi’nden TÜBİTAK-1002 Projesi

Tıp Fakültesi’nden TÜBİTAK-1002 Projesi
12.06.2023
1.458
A+
A-

Araştırma üniversitesi vizyonu doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Üniversitesi’nde, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Yazıcı’nın projesi TÜBİTAK-1002 Hızlı Destek Modülü kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Yazıcı tarafından yürütülen “Perinatal Depresyonda Tedaviye Erişimin Önündeki Engeller: Nitel ve Nicel Bir İnceleme” isimli proje, TÜBİTAK-1002 Hızlı Destek Modülü-Araştırma Projeleri Destekleme Programı tarafından kabul edildi.

SAÜ Tıp Fakültesi ve Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi iş birliği ile yürütülen proje; gebelik ve doğum sonrası dönemde kadınların ruh sağlığının araştırılması, desteklenmesi ve etkin tedavi alabilmelerinin sağlanmasına yönelik uygulamaların önemli bir parçasını oluşturmaktadır.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2021 yılında Ruh Sağlığı Hastalıkları ve Kadın Hastalıkları ile Doğum Anabilim Dalları tarafından desteklenen bir çalışma ile SEAH Kalite Birimi gebelik ve doğum sonrası dönemde kadınların depresyon ve kaygı bozuklukları tarama programını başlattı. Bu program, kadınların ruhsal durumlarını fark etmelerine ve gerektiğinde Perinatal Psikiyatri polikliniğinden tedavi almalarına olanak sağlamaktadır.

“Perinatal Depresyonda Tedaviye Erişimin Önündeki Engeller: Nitel ve Nicel Bir İnceleme” projesi, gebelik ve doğum sonrası dönemde kadınların tedaviye başvurularını ve karşılaştıkları engelleri incelemektedir. SAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Yazıcı’nın yürütücülüğündeki projede, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Bülent Yazıcı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilal Uslu Yuvacı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Elif Köse, Arş. Gör. Dr. Kübra Akbulut ve bursiyer olarak Arş. Gör. Dr. Yusuf Dökmen yer alıyor.

Prof. Dr. Yazıcı, Sakarya Üniversitesi’nin belirlemiş olduğu araştırma üniversitesi olma hedeflerine öğretim üyeleri olarak inanıp, desteklediklerini, oluşan araştırma ikliminde projeler üretmeye devam edeceklerini, bu projenin de Sakarya ilinde gebelik ve doğum sonrası ruhsal bozukluklarla ilgili yapılan çalışmaların devamı niteliğinde olduğunu ve yeni projeler için geniş bir ekip ile hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

Prof. Dr. Yazıcı, desteklerinden ötürü Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al başta olmak üzere araştırma ekibine ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini iletti.


1.458 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.