Tıp Fakültemizin İlk Mezunlarından TUS Başarısı

Tıp Fakültemizin İlk Mezunlarından TUS Başarısı
30.09.2014
1.030
A+
A-

İlk mezunlarını geçtiğimiz Temmuz ayında veren Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Eylül ayında gerçekleştirilen Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) yüzde 53’lük bir başarı sağladı.

SAÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından yapılan açıklamada, mezun olan 14 tıp doktorundan 13’ünün TUS’a girdiği ve sınava girenlerin 7’sinin bir klinik uzmanlık programına girmek için yeterli puan aldığı belirtildi. Açıklamada bunun çok önemli bir başarı göstergesi olduğu ifade edilerek, fakültenin bu haliyle TUS’ta en başarılı ilk beş fakülteden birisi olmayı garantilediği vurgulandı. “Her ne kadar eleştirilse de, kurulduklarından bu yana ilk kez ulusal bir değerlendirme ve sınav olan TUS ile Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin eğitim başarısı test edilmiş oldu” denilen açıklamada, her iki öğrenciden birisinin uzmanlık yapabilecek ölçüde iyi ve donanımlı olarak yetişerek TUS ile bir klinik programı kazanabileceğini gösterdiği ifade edildi.

Başarı tüm üniversitenin

SAÜ Tıp Fakültesi’nin 2007 yılında kurulduğunu ve 2009’da ilk öğrencilerini aldıklarını anımsatan Dekan Prof. Dr. Ramazan Akdemir, 2012 yılında da gerekli alt yapı ve donanımın hazırlanmasından sonra tüm öğrencilerini kendi bünyelerine devraldıklarını dile getirdi. Dekan Prof. Dr. Akdemir, bu başarının başta Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas olmak üzere üniversite yönetiminin ve tüm öğretim üyelerinin tıp eğitimine verdiği önemli destek, yatırım ve katkının göstergesi olduğunu kaydetti.

SAÜ’nün köklü eğitim tecrübesinin, Tıp Fakültesi’nin kuruluş ve gelişmesinde zorlanmadan başarıya ulaşılmasında çok önemli rol oynadığını söyleyen Prof. Dr. Akdemir, her geçen gün artan eğitim kalitesiyle de daha iyi başarı elde etmek için çalıştıklarını ifade etti.

Köklü fakülteler arasındayız

SAÜ Tıp Fakültesi’nin bu yıl ilk kez ulusal düzeyde bir öğrenci kongresi düzenleyerek köklü tıp fakültelerden biri olduğunu gösterdiğini belirten Prof. Dr. Akdemir, fakülte olarak halen 140 TUS asistanına da eğitim vermekte olduklarını aktardı. Öğrencilerin staj yaptıkları hastanenin afiliasyon (kurumlar arası işbirliği) kapsamında yönetilmekte olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Akdemir, afiliasyonun TUS başarısında öğrenciler ve tıp eğitimi açısından olumlu ve başarılı olduğunun bir kanıtı olduğunu ifade etti.

Dekan Prof. Dr. Ramazan Akdemir, fakültenin TUS başarısının altında yatan en önemli nedenleri ise şu şekilde sıraladı:

“Öğrenci sayısı bakımından her iki öğrenciye bir öğretim üyesi düşecek kadar ideal olması. Çarşamba ve cuma öğleden sonra öğrencilerin üniversite ortak dersleri ve seçmeli derslere yönlendirilmesi. Özellikle klinik stajlarda uygulanan birebir eğitim. Hastanenin modern yapısı ve hastane başhekimliğinin-yöneticilerinin öğrenci ve eğitim odaklı yapılanması. Trafik sorunu bulunmayan doğal bir şehirde kurulmuş olması. Özellikle ‘öğrenci iş gücü’ kavramına ihtiyaç olmaması.”

İstanbul ve Ankara arasında yüksek hızlı tren gibi daha modern ulaşım olanaklarının da devreye girmesiyle Sakarya’nın tıp eğitiminde bir cazibe merkezi haline geleceğini söyleyen Prof. Dr. Akdemir, ‘afiliasyonda Sakarya tecrübesi’ olarak özellikle uzmanlık eğitiminde sahip olduğu şöhreti tıp eğitiminin öğrenci eğitiminde de elde ettiğini belirtti.

30/09/2014 – ST
1.030 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.