Ticaret Elçileri Projesinde İkinci Etap Başlıyor

Ticaret Elçileri Projesinde İkinci Etap Başlıyor
05.09.2019
884
A+
A-

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Sakarya Üniversitesi  (SAÜ) ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), İŞKUR Sakarya İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen Uluslararası Ticaret Elçileri Projesi’nin (UTEP) ikinci etabı için başvurular alınmaya başlandı. Son başvuru tarihi 11 Eylül.

Ağustos ayında başarıyla tamamlanan birinci etabın ardından öğrenciler sertifikalarını alarak eşleştikleri firmalarda çalışmaya başladı.

Birinci etabın tamamlanmasının ardından kursiyerler SAÜ ve SUBÜ öğretim görevlilerinden aldıkları ileri düzeyde uluslararası ticaret eğitimi ile görev aldıkları firmaların uluslararası ticaretinin gelişmesine katkı sağlarken, firmalar da istihdama ve ihracata katkı sağlıyor.

Uluslararası Dış Ticaret Elçileri Projesi’nin ikinci etabı konusunda firmalara ve dış ticaret konusunda kariyer yapmak isteyen personel adaylarına çağrıda bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ şunları dile getirdi: “Üyelerimizin ihracat kapasitesini güçlendirmek, hiç ihracat yapmamış firmaları ihracat yapmaya yönlendirmek,  istihdama ve ihracatın gelişmesine katkı sağlamak amacıyla yürüttüğümüz çalışmaların meyvesini almaya başlıyoruz.

‘İhracat sizden uzmanı bizden’ mottosuyla başladığımız UTE Projesi’nde ilk etabını tamamladık. Dış ticaret uzmanı olarak yetiştirdiğimiz kursiyerler firmalarda çalışmaya başladı. İkinci etabımız için de başvurularımız başladı.

Hem uluslararası ticaret konusunda kariyer yapmak isteyen personel adayları  hem de ihracatını geliştirmek ya da ihracat yapmaya başlamak isteyen firmalar için büyük avantaj olarak tasarlanan çalışmaya hem üyelerimizin hem de projede istenen niteliklere sahip dış ticaret uzmanı olmak isteyen adayların   katılmalarını tavsiye ediyorum.

Personel sigorta ve maaş giderlerinin İŞKUR tarafından karşılandığı, uluslararası ticaret eğitiminin de her biri kendi alanında uzman SAÜ ve SUBÜ öğretim görevlileri tarafından verileceği proje; ihracat düşünen firmalar ve dış ticaret alanında uzmanlaşmak isteyen katılımcılar için büyük bir fırsat niteliğindedir.” ifadelerini kullandı.

Son başvuru tarihi 11 Eylül olarak belirlenen projenin ikinci etabı için başvurular http://satso.org.tr/proje/10/uluslararasi-ticaret-elcileri-projesi-ute.aspx adresinden yapılacak.
884 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.