Teknolojinin Uzmanları Üniversitemize Konuk Oldu

Teknolojinin Uzmanları Üniversitemize Konuk Oldu
02.01.2023
943
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğrenci Topluluğu (IEEE) tarafından düzenlenen “Tech Summit’22” seminerine Siemens, Pepsico ve Mercedes-Benz temsilcileri katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Siemens Yazılım Test Koordinatörü ve Test Arkitekti Asiye Ulusoy, konuşmasına Siemens kariyerinden bahsederek başladı. Siemens’in kadın istihdamına önem verdiğini söyleyen Ulusoy, çalışanlarının yüzde 27’sinin kadın çalışan olduğunu belirtti. Ulusoy Siemens’in mühendislik bölümü öğrencileri için programları olduğunu ifade ederek programların içerikleri hakkında bilgiler verdi.

Pepsico Dijital Ürün Yöneticisi İffet Albayrak dünyanın tarihi süreci hakkında bilgi verdi. Dijitali bir evrim gibi gördüğünü söyleyen Albayrak, dijital medyanın kullanım sayılarını verilerle açıkladı. Albayrak dev markaların NFT’ye yönelerek dijital satış yaptığını ve bir öğrencinin buna ayak uydurması için çok yönlü olması gerektiğini vurguladı.

Mercedes-Benz Kıdemli İş Analisti Volkan Ak, kariyerinde ve mesleki hayatta yabancı dilin önemine değindi. Milli projemiz TOGG’da da görev alan Ak, savunma sanayinde ve yurt dışında çalışmak isteyen öğrencilere ‘’JavaScript’’, ‘’Python’’, ‘’C++’’ gibi yazılımları öğrenmeleri gerektiğini vurguladı.

Haber: Ahmet Doğan


943 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.