Teknoloji Fakültesi’nde Biomedikal Görüntü Analiz Kursu

14.08.2014

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından düzenlenen Biyomedikal Görüntü Analiz eğitimleri devam ediyor.

İlki SAÜ Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün koordinatörlüğü ve TÜBİTAK desteği ile 25–29 Kasım 2013 tarihleri arasında farklı üniversitelerden kursiyerlerin katılımıyla gerçekleştirilen Biyomedikal Görüntü Analiz eğitiminin ikincisi 18 – 22 Ağustos 2014 tarihleri arasında düzenlenecek.

2013 Kasım ayında düzenlenen ve oldukça başarılı geçen ilk kurs programına yoğun talep nedeniyle bu yıl ikincisi düzenlenecek.  Eğitim kapsamında biyomedikal ve sağlık alanında 10 yıllık bir akademik tecrübeye sahip olan Texas A&M Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mutlu METE, Java yazılım dili tabanlı açık kaynak kodlu, farklı işletim sistemlerine uyumlu bir görüntü işleme kütüphanesi olan ImageJ ile ilgili bilgilerini paylaşacak. Eğitim süresince; görüntü işleme ve ImageJ hakkında temel bilgilendirme, ImageJ kullanarak analiz yapılması ve bölütleme işlemlerinin katılımcılara uygulamalı olarak aktarılması planlanmakta.

Eğitim hakkında daha detaylı bilgiye isteyenler www.bioiman.sakarya.edu.tr bağlantısından ulaşabilecekler.

14/08/2014 – EH