TEKNOFEST’ten Üniversitemize Ödül Yağmuru

TEKNOFEST’ten Üniversitemize Ödül Yağmuru
02.05.2023
5.345
A+
A-

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) 2023’ten Sakarya Üniversitesi yedi madalya ile döndü.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST 2023 kapsamında düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) 2023’e Buluş Fuarına Sakarya Üniversitesinin başvuru sahibi olduğu 12 patent ile katılan Sakarya TEKNOKENT, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından bir altın, iki gümüş ve dört bronz madalya ile ödüllendirildi.

“Araştırma Üniversitesi Olma Yolunda Hızlı Adımlar Atıyoruz”

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, “Başarılarından ötürü buluş sahibi akademisyenleri kutluyorum. Yerli ve milli teknolojilerin gelişimine ve bunun ekonomimize katma değer olarak yansıması adına Sakarya Üniversitesi olarak katkı sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Üniversitemiz, Araştırma Üniversitesi olması yolunda hızlı adımlarla ilerliyor, amacımız patent sayımızı, araştırma-geliştirme ve inovasyon çalışmalarımızı artırmak. Bu yolda özveri ile çalışmalarını sürdüren Sakarya TEKNOKNET ve ADAPTTO çalışanlarını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Desteklerimiz Devam Edecek”

ISIF 2023’te bir söyleşiye katılan Sakarya TEKNOKENT Genel Müdürü Dr. Yakup Köseoğlu, ödül alan akademisyen projelerinin Sakarya TEKNOKENT ve ADAPTTO’nin destekleri ile ticarileştirme çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, yakın zamanda patentlerin yatırım alacağını ifade etti. Ar-Ge’nin ticarileşmesi ve ürüne dönüşmesi noktasında patentlerin büyük öneme sahip olduğunu dile getiren Dr. Köseoğlu, göreve geldikten sonra Sakarya TEKNOKNET olarak çok sayıda akademisyenimizin patent sürecine destek verdiklerini ve bu desteklerin artarak devam edeceğini belirtti.

ISIF 2023’te, “Bir Ayarlı Sıvı Sütunlu Kütle Sönümleyici Sistem” patenti ile Prof. Dr. Tahsin Engin, Dr. Öğr. Üyesi Muaz Kemerli, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aydın altın madalya kazanırken, Prof. Dr. Nursan Çınar, Dr. Öğr. Üyesi Dilek Menekşe “Bir Emzirme Önlüğü” ve Prof. Dr. Erkan Çelebi “Geri Dönüştürülebilir Titreşim Emici Kutu Bariyer” patentleriyle gümüş madalyaya layık görüldü.

Buluş Fuarında; Prof. Dr. Mahmut Özacar,Doç. Dr. Atheer Awad Mehde, Doç. Dr.Wesen Adel Mehdi “Yeni Bir Kaynak Olarak İnek Midesinden Hyalüronik Asitin Ekstraksiyonu ve Saflaştırılması”, Prof. Dr. Mustafa Tarık Ağaç, Prof. Dr. Ersan Tatlı, Prof. Dr. Mehmet Bülent Vatan “Tıkalı Uçlu Balon Stent Kateteri”, Prof. Dr. Hüseyin Pehlivan, Doç. Dr. Bilgehan Atılgan Acar, Öğr. Gör. Mehmet Onur Yağır “Serebral Anjiyografi İşlemi Kafa Sabitleyici”, Doç. Dr. Ahmet Çağatay Çilingir “Helis Dişli Çarklar Üzerine Etki Eden Kuvvetlerin Tespit Edilmesinde Kullanılmak Üzere Bir Test Cihazı” ile bronz madalyaya layık görüldü.


5.345 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.