Teknik Gezi Düzenlediler

Teknik Gezi Düzenlediler
26.11.2011
632
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Yerbilimleri ve Araştırma Topluluğu (YAT) tarafından Kefken ve Kerpe’ye teknik gezi yapıldı.

Geziye katılan 43 öğrenciye SAÜ Jeofizik Bölümü öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Şefik Ramazanoğlu, Arş. Gör. Emrah Budakoğlu, Arş. Gör. Hilal Yalçın, Arş. Gör. Hüseyin Kalkan rehberlik etti.
Gezide ilk olarak yeni yapılan Adapazarı-Kaynarca yolundaki yarmalardaki şev, şev kadameleri ve kütle hareketleri gözlenirken öğrenciler derslerde öğrendikleri fliş istiflerini görme fırsatı elde ettiler.
Öğrenciler daha sonra Kerpe sahillerindeki Pembe Kayalar mevkiini, buraya adını veren renkli ve yatay tabakalı kireç taşları ve bunların arasında kırmızı renkli tabakaları inceledi. Öğrenciler burada iklim, tektonizma ve volkanizma gibi sedimantasyon şartlarındaki değişikliklerin tabakalanmayı nasıl etkilediğni bizzat görme imkanı elde ettiler.
Öğrencilerin bir sonraki uğrak noktası Kerpe Kayalıkları oldu. Buradaki kayalık ve mağaraları inceleyen öğrenciler Türkiye’nin önemli Kuvaterner oluşumlarından denizel taraça, mağara ve falezleri tanıma fırsatı buldu.
Öğrenciler son durağı ise Kandıra ilçesinde yer alan Babaköyü’nün kuzeyinde bulunan Baba Tepesi oldu. Öğrenciler, volkanik bir baca özelliği gösteren ve bölgenin en yüksek yeri olan Baba Tepesi’nden daha önce gezdikleri yerleri bir bütün olarak gördüler.
Ilık ve hafif rüzgarlı bir havada gerçekleştirilen teknik geziden öğrenciler memnun bir şekilde ayrıldılar.

25/11/2011 – Haber Merkezi

 

 


632 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.