Tatankalar Şampiyon Oldu

Tatankalar Şampiyon Oldu
12.05.2015
1.119
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Korumalı Futbol Takımı, 10 Mayıs Pazar günü Antalyaspor ile deplasmanda yaptığı müsabakadan 20-14 galip ayrılarak lig şampiyonu oldu.

Türkiye Deplasmanlı Korumalı Futbol 2. Ligi B Grubu'nda, grup ikincisi olarak 1.Lig'e yükselme ve şampiyonluk maçına çıkan Tatankalar, A Grubu birincisi Antalyaspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Zorlu bir mücadelenin sonucunda müsabakayı 20-14 kazanarak şampiyon olmayı başaran Tatankaların sayılarını, Alp Burak Çamlıer, Sercan Atay, Batur Serim ve Bilguun Altankhuyag kaydetti.

Maç sonunda bir açıklama yapan Tatankalar Ofans Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cenk Yavuz, çok iyi bir mücadelenin sonunda şampiyonluğa ulaştıklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Cenk Yavuz, “Oyuncu kardeşlerimi tek tek kutluyor, hepsini alınlarından öpüyorum. Sezon boyu idman ve maçlarla birlikte toplam 110 kere sahaya çıkan, derslerini aksatmadan, 1 kuruş para almadan, özveriyle, Sakarya Üniversitesi'nin adını Türkiye'nin en iyi 8 profesyonel takımının arasına yazdıran bu çocuklar, benim için birer kahramandır. Her birinin bu şampiyonluklarda payı, kendileri ve yürekleri gibi çok büyüktür. Bu takımla, bu oyuncularla gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Takımın 2012’de başlatılmış bir projenin ürünü olduğunu belirten Defans Koordinatörü Ahmet Cemal Erümit ise, “Elbirliği ile sezon boyu her iki ligde 13 maçta sadece 1 mağlubiyet alan, içerde ve dışarıda her seviyeden takımı yenebilen bir ekip oluşturduk. Türk Korumalı Futbol tarihini değiştirmeye aday bir takım ortaya çıkardık. İnşallah ulaştığımız bu seviyelerden aşağıya düşmeden, en tepeleri hedefleyen bir bakış açısıyla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Gelecek yıl Korumalı Futbol Profesyonel 1.Ligi'nde mücadele edecek olan SAÜ Korumalı Futbol Takımı, bu ligde Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, Koç Üniversitesi, İTÜ, Gazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Yeditepe-Mersin maçının galibi ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

12/05/2015 – ST


1.119 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.