Tarih Topluluğundan Sinema Günleri

20.11.2014

Sakarya Üniversitesi Tarih Topluluğu “Sinema Günleri” etkinliği düzenledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Doç. Dr. Haşim Şahin başkanlığında oluşan topluluk SAÜ sinema topluluğunun katkılarıyla SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Salon 2’de bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan Tarih Bölümü öğrencisi Zeynep Kayacan, “Tarih Topluluğu adına düzenlemiş olduğumuz üçüncü etkinlik. Ahilik haftasında Mehmet Topal hocamızın katılımıyla konferans düzenlemiştik. İkinci olarak Eskişehir gezisi düzenledik ve gezimizi güzel bir şekilde bitirdik. Şimdi üçüncü etkinliğimiz olarak film etkinliği yapalım dedik. Topluluğumuzun adına da uygun olarak tarih içerikli bir film seçtik. Şimdi bunu sizinle paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Film hakkında kısa bilgilendirme de yapan Kayacan, “Topluluğun amacını da ifade etmek adına seçilen Agora filmi, filme adını veren Agora isimli bir kadının hikâyesini anlatmaktadır. Film, dinler ve insanlık üzerindeki etkilerine de değinmekte olup Agora, filozof zekâsı ve matematik aklıyla kendisini herkese hayran bırakmaktadır” şeklinde konuştu.

Etkinliğe yoğun ilgi gösteren öğrenciler etkinlikten memnun kaldıklarını dile getirdi.

20/11/2014 – ST