Tanıtım Günleri Başladı

Tanıtım Günleri Başladı
26.07.2023
1.453
A+
A-

YKS 2023 sonuçlarının açıklanması ile birlikte Sakarya Üniversitesi’nde, öğrencilerin tercihlerine destek olabilmek amacıyla düzenlenen ‘Tanıtım Günleri’ başladı. Sakarya Üniversitesi, eğitim ve öğretimdeki konusunda başarısı, güçlü akademik kadrosu, uluslararası alanda tanınırlığı ve Sapanca gölü manzaralı eşsiz kampüsü ile öğrencilerini davet ediyor.

Sakarya Üniversitesi, üniversite tercihlerine yardımcı olabilmek ve aday öğrencilerin geleceğine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen ‘Tanıtım Günleri’ 26-28 Temmuz tarihleri arasında SAÜ Merkez Kafeterya’da gerçekleştirilecek. Tanıtım günlerinde, üniversite tercihlerinde bulunacak olan aday öğrenciler, Sakarya Üniversitesi’nin sağladığı imkanlar hakkında fikir sahibi olabilecek.

Akademik Program Çeşitliliği ve Nitelikli Kadro

Sakarya Üniversitesi, bünyesinde barındırdığı 16 fakülte ve 6 enstitüsü 2 yüksekokul ve 3 Meslek Yüksekokulu ile öğrencilere zengin program çeşitliliği sunmaktadır. SAÜ, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Fen Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İletişim Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Tıp Fakültesi birimlerinde güçlü akademik kadrosu ile öğrencilerini yetiştiriyor.

Uluslararası anlaşmalar ve değişim olanakları

Sakarya Üniversitesi, uluslararası alanda güçlü bir işbirliği ağıyla öğrencilerine Erasmus, Mevlana ve Farabi gibi öğrenci değişim programları sayesinde öğrenciler dünyanın farklı ülkelerinde eğitim alma ve farklı kültürleri deneyimleme imkanı sunuyor. Ayrıca Sakarya Üniversitesi, Avrupa Kalite Ödülü’ne sahip olan tek üniversitedir.

Akreditasyon ve Kalite Odaklı Eğitim

Sakarya Üniversitesi, eğitimde kalite standartlarını yükseltmek ve uluslararası alanda tanınan bir kurum olmak amacıyla akreditasyon süreçlerine büyük önem vermektedir. Üniversitemiz, Türkiye Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Türkiye’de ilk sırada akreditasyon alan üniversitelerden biridir. Türkiye’de tek “Mükemmellik Ödülünü” alan üniversite olarak Sakarya Üniversitesi ayrıca, Uluslararası Mükemmellik Ödülleri kapsamında da birçok ödül kazanarak eğitim ve öğretimdeki mükemmellik çıtasını sürekli yükseltmektedir.
Uygulamalı Eğitim ve Sanayi İşbirliği
Sakarya Üniversitesi, öğrencilere sadece teorik bilgi değil, aynı zamanda pratik uygulama becerileri de kazandırmayı hedeflemektedir. 3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri ile işyeri uygulamaları ve UMDE (Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi) gibi uygulamalı eğitim programları, öğrencilerin iş hayatına bir adım önde başlamalarını sağlamaktadır. Sakarya Üniversitesi’nin güçlü sanayi işbirliği, öğrencilerin mezuniyet sonrası iş imkânlarını artırmaktadır.

Yeşil Kampüs: Sürdürülebilirlikte Öncü

Sakarya Üniversitesi’nin Sapanca Gölü manzaralı huzur dolu kampüsü, öğrencilere rahat ve huzurlu bir eğitim ortamı sunmaktadır. Yemyeşil doğası, modern kütüphaneleri, spor kompleksleri ve dinlenme alanları ile öğrencilere keyifli bir üniversite yaşamı vadediyor. Kampüs içindeki kablosuz internet ağı ve bilgisayar laboratuvarları, öğrencilerin bilgiye kolayca ulaşmasını sağlamaktadır. Ayrıca UI GreenMetric Dünya Üniversite Sıralamasına göre 12. Sırada yer alan Sakarya Üniversitesi, ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği sürdürülebilirlik çalışmalarıyla birçok yeniliği hayata geçiriyor.

Geleceğe Dair Güvenceniz

Sakarya Üniversitesi mezunları, uluslararası geçerliliğe sahip diplomaları ve diploma ekleri sayesinde dünya genelinde saygın kariyer fırsatlarına sahip olmaktadır. Üniversitemiz tüm idari birimlerinde TS-EN-ISO 9001:2000 kalite belgesine sahiptir. Sakarya Üniversitesi, Türkiye’deki üniversiteler arasında Bologna sürecini tamamlayan ilk Üniversite olmasının ardından AB Komisyonu tarafından Sakarya Üniversitesi’ne 2. kez “AKTS Etiketi Ödülü” ve “DE Etiketi Ödülü” verilmiştir. Üniversite-sanayi işbirliği projeleri, araştırma olanakları ve uluslararası alanda kazandıkları deneyimler, Sakarya Üniversitesi öğrencilerini geleceğe dair güvenle hazırlamaktadır.

Ayrıca Üniversitemiz, EFQM Mükemmellik Modeli çerçevesinde (European Foundation for Quality Management Excellence Model) dış değerlendirmesi sonucunda “Ulusal Kalite Büyük Ödülü” almıştır. Geleceğin Araştırma Üniversitesi: Yarının Keşiflerine Sizde Adım Atın!

Son zamanlarda yaptığı çalışmalarla Dünya ve Türkiye sıralamalarında üst sıralarda yer alan Sakarya Üniversitesi, araştırma üniversitesi olma yolunda hedeflerini genişletiyor. Clarivate Analytics InCites tarafından yayınlanan güncel verilere göre Sakarya Üniversitesi Türk üniversiteleri içerisinde Makine Mühendisliği ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği alanlarında Türkiye’de ilk 10’da yer alıyor.
Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi’ raporuna göre Sakarya Üniversitesi, 18 ana araştırma ve 108 alt araştırma alanında üst sıralarda yer alıyor. İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education’ın (THE), dünyanın en iyi genç üniversiteler arasında ise dünyada 351-400 bandında yer alıyor. Bu ve benzeri başarılar sadece birer başlangıç. Sizde Sakarya Üniversitesinin araştırma üniversitesi olma heyecanına katılın.

Proje Ekosisteminde Başrol Sizin

Sakarya Üniversitesi, önemli proje ve eğitimlerin altına imza atarak araştırma ve geliştirme kültürünü geliştirmek için kararlı bir şekilde ilerlemekte ve öğrencilerini de bu sürece dahil etmektedir. Araştırma Üniversitesi olma yolunda önemli adımlar atan üniversite, öğrencilerin akademik ve profesyonel hayatlarına katkı sağlamak amacıyla proje ekosistemine aktif bir şekilde katılımını hedefliyor. Araştırma Dekanlığı ile akademisyenler arasında başlatılan araştırma ve geliştirme temelli proje yönetim süreçlerinde artık öğrencilerde söz sahibi. TÜBİTAK ve Erasmus+ gibi prestijli hibe programları aracılığıyla sizlerde bu ekosistemin bir parçası olma fırsatı yakalayacaksınız.

Sakarya Üniversitesi Tanıtım Günleri

Eğitim ve kariyer hedeflerinizde Sakarya Üniversitesi’ni tercih etmeye karar verdiyseniz veya karar verme aşamasındaysanız, üniversitemizi daha yakından tanımak için düzenlediğimiz Sakarya Üniversitesi Tanıtım Günleri’ne katılabilirsiniz. Tanıtım günlerinde, akademik kadromuzla tanışabilir, fakültelerimizi ziyaret edebilir, kampüsümüzü gezebilir ve öğrenci kulüpleriyle etkileşime geçebilirsiniz.

Sakarya Üniversitesi Tanıtım Günleri ile geleceğiniz için önemli bir adım atın!

Hayalinizdeki kariyere giden yolda, Sakarya Üniversitesi ailesi olarak sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız! Geleceğinizi şekillendireceğiniz bu önemli adımı atarken Sakarya Üniversitesi’nin sağladığı benzersiz imkanlarla bir adım öne çıkın!

Adaylar Sakarya Üniversitesinin tüm bölümlerini https://adayogrenci.sakarya.edu.tr/ adresine girerek inceleyebilecekler.

 


1.453 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.