Sünnetin Otoritesi Sempozyumu

Sünnetin Otoritesi Sempozyumu
13.03.2019
956
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Uluslararası İslam Düşüncesi Enstitüsü (IIIT) işbirliğiyle düzenlenen “Sünnetin Otoritesi” isimli uluslararası Sempozyum 16-17 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

16 Mart Cumartesi günü saat 10:00’da İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda başlayacak olan sempozyuma Türkiye’nin yanı sıra Fas, Tunus, Ürdün, Katar, Irak, İngiltere ve Belçika gibi ülkelerden tanınmış akademisyenler tebliğ sahibi veya müzakereci olarak katılacaklar. Sempozyumun açılış konferansı Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından “Usul ve Makasıd Açısından Sünnetin Evrensel Değeri” başlığıyla verilecek.

İki gün sürecek sempozyumda, Sünnetin Teşriî Değeri, Kur’ân-Sünnet Bütünlüğü, Hz. Peygamber’in Konumu, Sünnetin Dinî ve Beşerî Yönü, Sünnetin Evrenselliği, Hz. Peygamber’in Fiil ve Tasarrufları, Sünnetin Bağlayıcılığı gibi konularda tebliğler sunulacak.

Sempozyumda son zamanlarda Hz. Peygamber’in sünneti ve bağlayıcılığı etrafında yoğunlaşan tartışmalara sağlıklı bir zemin oluşturması amacıyla sünnetin teşriî değeri, dinî ve beşerî yönü, vahiy ve Kur’ân ile ilişkisi gibi konuların ele alınması ve bu husustaki uluslararası ilmî birikiminin ortaya konulması hedefleniyor.

13.03.2019 – YC


956 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.