STMF ANASAEA ile Dünyaya Açılıyor

31.07.2023

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü, öğrenci sanatını desteklemek ve tanıtmak amacıyla 3 Boyutlu görüntüleme ve ileri teknoloji platformu olan ANASAEA ile işbirliği yapıyor. STMF, sanat eğitimi alan öğrenciler için geliştirilen bu teknoloji tabanlı işbirliğiyle uluslararası bir platform olan ANASAEA’yı öğrencilerin kullanımına açarak genç yetenekleri desteklemeyi hedefliyor.

Çevrimiçi 3D ve Sanal Gerçeklik özellikli Dijital İkiz ile öğrenci sanatı, daha geniş kitlelere ulaştırılarak küratörlerin, koleksiyonerlerin ve sanat tutkunlarının yeni sanatçıları keşfetmeleri ve sanatsal yolculuklarını şekillendirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Bu işbirliği, son teknolojilerin kullanımıyla öğrencilere erişimi deneyimleme fırsatı sunmayı ve Türkiye’nin modern öğretim yaklaşımını sergilemeyi hedeflemektedir.

ANASAEA’nın rehberliğinde yapılan bu startup projesi, öğrencilerin çalışmalarını sergilemelerine yardımcı olabilecek en iyi programı geliştirmek için bir pilot görevi görecektir. Sakarya Üniversitesi, 85 bini aşan öğrenci sayısıyla Türkiye’de tanınmış, araştırma odaklı bir üniversitedir. Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, 1997 yılında kurulan ve Resim, Seramik ve Geleneksel Türk El Sanatları, Görsel İletişim Tasarımı, Mimarlık olmak üzere beş bölümü bünyesinde barındırmaktadır.

ANASAEA’nın uzmanlığı ve teknolojik gelişmelerinden yararlanarak, bu işbirliği sanat öğrencilerinin eğitim deneyimini geliştirmeyi amaçlamaktadır. ANASAEA’nın kurucusu Marek Swierad, “ANASAEA, sanatın mekân ve fiziksel konum sınırlamalarını aşmak için 3D ve hatta Sanal Gerçeklik teknolojilerini kullanan bir sanat platformudur. Sanat, sadece basit bir resim olarak değil, orijinal şekliyle çevrimiçi olarak temsil edilmelidir. Sanatı ve teknolojiyi birleştirerek, yaratıcılığın tomurcuklandığı ve genç yerel yeteneklerin sergilendiği dinamik bir ortam yaratmayı hedefliyoruz” ifadeleriyle genç sanatçılara desteklemeyi amaçladıkları belirtiyor.

Sakarya Üniversitesi temsilcileri, öğrencilere bütüncül eğitim deneyimleri sunma konusundaki heyecanlarını ifade ederek işbirliğine olan bağlılıklarını vurguladı. Sakarya Üniversitesi Resim Bölüm Başkanı Doç. Onur Karaalioğlu “Sakarya Üniversitesi olarak, öğrencilerimize yenilikçi ve zenginleştirici fırsatlar sunmak için çaba gösteriyoruz. ANASAEA ile işbirliği yapmak, geleneksel sanat ile ileri teknoloji arasındaki boşluğu kapatmamıza olanak tanımaktadır. Bu sayede öğrencilerimizin potansiyellerini tam anlamıyla ortaya çıkarmalarını ve sanat topluluğuyla bağlantı kurmalarını hedefliyoruz” dedi.

Sakarya Üniversitesi ve ANASAEA arasındaki ortak proje, umut vaat eden sanatsal geleceğinin önünü açmayı hedefliyor. Bu işbirliği ile yaratıcılık beslenmekte, işbirliği teşvik edilmekte ve sanatçı adayları için birçok fırsat dünyası açılmaktadır. Sınır tanımayan bir sanatsal potansiyeli keşfetmeyi ve genç yeteneklere destek olmayı amaçlamaktadır. Öğrencilerin çevrimiçi 3D ve Sanal Gerçeklik teknolojileriyle çalışma imkânı sayesinde sanat eserlerini orijinal şekilde sergileyebilecekleri bir platform sunulmaktadır.

Sakarya Üniversitesi’nin öğrencilere sunduğu zengin eğitim deneyimi ANASAEA’nın uzmanlığı ile genç sanatçılar için modern ve yenilikçi bir öğretim yaklaşımına dönüşecek. Bu işbirliği, geleceğin sanatçılarına ilham verme ve onların sanatsal yolculuklarını şekillendirme hedefliyor. Aynı hedef doğrultusunda yaratıcılığı beslemeyi, işbirliğini teşvik etmeyi ve öğrenci sanatçılara birçok fırsat sunmayı amaçlamaktadır.