Spor Yöneticiliğinde Kariyer Günleri

Spor Yöneticiliğinde Kariyer Günleri
10.04.2013
1.120
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen ‘Spor Yöneticiliğinde Kariyer Günleri’ isimli etkinlik SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından düzenlenen ‘Spor Yöneticiliğinde Kariyer Günleri’ isimli seminere, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nda Spor Yöneticisi ve Uzmanı olarak görev yapan Levent Atalı ve Beden Atölyesi kurucusu Ebru Karaduman konuşmacı olarak katıldı.

Çalışmak İstediğiniz Alanda Uzmanlaşın

İstanbul Üniversitesi Spor Akademisi’nde Öğretim Görevlisi ve eski milli jimnastik sporcu olan Ebru Karaduman, bugüne dek elde ettiği başarıları nasıl kazandığını öğrencilere aktardı. Mesleki onuru korumak gerektiğinden bahseden Karaduman, “Hayatınızı para kazanmak üzerine kurmayın. Değerleriniz olsun. Gün gelir sıkıntılar çekersiniz, fakat her daim vicdanınız hür ve geleceğiniz sağlam olur” dedi. Öğrencilerden gelen bir soru üzerine girişimcilik hakkında da bilgi veren Karaduman, “Milli sporcu olmak iş yaşamında büyük katkı sağladığını söylememek yanlış olur. Fakat hiçbir zaman yalnız başına yeterli değil. Cesaretli olun ve alanınızda uzmanlaşın” diye konuştu.

Spor Mezunları da Siyasete Atılmalı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nda Spor Yöneticisi ve Uzmanı olarak görev yapan Levent Atalı, okul döneminden iş hayatına uzanan değerli bilgiler verdi. Yabancı dil öğrenmenin yeterli olmadığı bugünlerde her eğitime katılmak yerine spesifik bir alanda uzmanlaşmanın insanı değerli ve özel kılacağını belirten Atalı, iyi düşünüp doğru karar vermek gerektiğini söyledi. Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunlarının kendini yüksek mevkilere aday görmemesinin bu alana darbe vurduğundan yakınan Atalı, “Spor mezunu birilerinin de siyasete girmesi gerekiyor. Üst yönetimlere aday olması gerekiyor. Sanki tüm spor mezunları eşofman rahatlığını bozmama gayreti içerisinde davranıyor. Bunu aşmalıyız artık. Ancak bu şekilde sporun önemini çok daha iyi ve geniş kitlelere anlatabiliriz” diye konuştu.

10/04/2013 – CP
1.120 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.