Sosyal ve Psikolojik Bağlamda Küresel Mültecilik Meselesi

09.03.2017

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından 8 Nisan 2017 tarihinde ‘Sosyal ve Psikolojik Bağlamda Küresel Mültecilik Meselesi’ isimli bir etkinlik düzenlenecek.

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından düzenlenecek olan ‘Sosyal ve Psikolojik Bağlamda Küresel Mültecilik Meselesi’isimli etkinlik 8 Nisan Cumartesi günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 2 ayrı oturumda 8 konuşmacının katılacağı etkinlikte, mültecilik, uluslararası göç, yaşanılan sorunlar gibi konular masaya yatırılacak.

Etkinliğin ilk oturumunda, Avukat Uğur Yıldırım “Uluslararası Hukuk’a Göre Mültecilik Tanımı”, Doç. Dr. Murat Yüceşahin “Ortadoğu’da Toplumsal Değişim, Cinsiyetçi İdeolojiler ve Uluslararası Göçler”, Gazeteci Sümeyye Ertekin, “Medyada Yönetilen Mültecilik Algısı ve Toplumsal Yansımalar”, Doç. Dr. Yusuf Adıgüzel “Küresel Mülteci Krizinin Sosyolojik Kritiği” konuları üzerine sunum yapacak.

İkinci oturumda ise Avukat Cihad Gökdemir “Sosyal Gönüllülük ve Mülteci Krizi; Karşılaşılan Sorunlar ve Öneriler”, Uzm. Psikolog Tuba Öztürk “Mülteci Kadınların Karşılaştıkları Sorunlar ve Toplumsal Uyuma Etkisi”, Uzm. Dr. Şenay Kılınçel “Mülteci çocukların Psikolojik Durumu ve Topluma Kazandırmanın Yolları, Prof. Dr. Bülent Aras “Mültecilerde Kayıp Nesil Sorunu ve Eğitim Politikası Önerileri” konularında birer sunum yapacak.

09.03.2017 – YC