Sosyal Faaliyetlerinizi Transkriptinize İşleyebilirsiniz

Sosyal Faaliyetlerinizi Transkriptinize İşleyebilirsiniz
16.03.2022
1.367
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, geçtiğimiz yıllarda ‘Sosyal Transkript’ uygulamasını devreye soktu. Öğrencilerin sosyal, kültürel, sportif ve teknolojik alanlardaki faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla oluşturulan ‘Sosyal Transkript’ uygulaması edinilen kazanımlarla transkript alımını sağlıyor.

Sakarya Üniversitesi ‘Sosyal Transkript’ uygulaması, önemi artan Sosyal faaliyetlerin rapor hâline getirilmesine imkân tanıyor. Öğrenim süresi boyunca üniversite içinde veya kamu kuruluşlarının bünyesinde sosyal faaliyetlere katılan öğrenciler, faaliyetlerini SABİS üzerinden sosyal transkriptine ekleyip, diledikleri zaman rapor alabiliyor.

Birçok alanda yarar sağlayan Sosyal Transkript uygulamasının alanları şu şekilde sıralanıyor: “Kulüpler ve Organizasyonlar, Topluma Hizmet, Kültür-Sanat ve Spor Faaliyetleri, Bilimsel Etkinlikler, Derece ve Ödüller.”

Sosyal transkript için başvurular yıl içinde internet üzerinden alınıyor, değerlendirilme ise final sınavları döneminde bölüm veya fakülte yönetimince oluşturulan komisyonlar tarafından gerçekleştiriliyor.

SABİS, öğrenci bilgi sistemi üzerinden yapılan başvurular onaylandığı takdirde, üretilen belgeler doğrulama kodu ile güvende kalıyor.


1.367 kez görüntülendi.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.