Sinemaya Engel Yok

Sinemaya Engel Yok
22.02.2013
1.240
A+
A-

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve SAÜ Sinema Topluluğu tarafından “Bir Engel de Sen Kaldır; Engelsiz Sinema” etkinliği düzenlendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Sakarya Üniversitesi Sinema Topluluğu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği “Bir Engel de Sen Kaldır: Engelsiz Sinema” programı kapsamında, “Selvi Boylum Al Yazmalım” filmi gösterildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Sakarya Üniversitesi Sinema Topluluğu, ‘Bir Engelde Sen Kaldır; Engelsiz Sinema’ programı gerçekleştirdi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak farklı alanlarda çok çeşitli çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Bu çalışmalar kapsamında ‘Engelsiz Sinema’ projesini gerçekleştiriyoruz. Bugün de ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filmini engelli vatandaşlarımızla birlikte izliyoruz. Tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Salonda bulunan vatandaşlar film gösterimi başlarken, üzerinde “Hayatı paylaşmaya engel yok” yazan göz bandajlarını takarak özel olarak hazırlanan “Selvi Boylum Al Yazmalım” filmini izledi. Film sahneleri tek tek anlatılıp, filmdeki diyalogların haricindeki yaşanan sahneler de bu seslendirmeye dâhil edilerek görme engellilerin filmi yaşamaları sağlandı.

Gerçekleştirilen programdan çok memnun kalan engelli vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’ne ve Sakarya Üniversitesi Sinema Topluluğu öğrencilerine teşekkür etti.

22/02/2013 – HM


1.240 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.