“Şiddetin Önlenmesinde Kurumların Rolü ve İşlevi”

“Şiddetin Önlenmesinde Kurumların Rolü ve İşlevi”
13.12.2022
855
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜKAM) ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SUBÜ-KAM) tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü kapsamında “Şiddeti Önlemede Kurumların Rolü ve İşlevi” konulu panel düzenlendi.

Panel, SAÜKAM Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Toçoğlu ve SUBÜ-KAM Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra Taşçıoğlu Baysal’ın açılış konuşmasının ardından, Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezinden Avukat Hilal Sayılgan’ın ‘6284 sayılı kanun kapsamında koruyucu tedbirler’ konulu sunumuyla başladı.

Panelin devamında, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğünden Uzman Klinik Psikolog Aleyna Kaş ve Psikolog Tuğba Alphayta şiddetin psikolojik etkilerini, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinin kuruluş işleyişini ve KADES uygulamasını tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğünden Halk Sağlığı Uzmanı Sibel Gedikoğlu ve Hemşire Zeynep Kesler, “şiddet durumunda öncesinde ve sonrasında sağlık personelinin işlevi” sunumuyla program sona erdi.


855 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.