Sisli

Seyircinin Alınganlığı Mizahın Önündeki En Büyük Engel

30.05.2014

Senarist ve yönetmen Selçuk Aydemir, SAÜ Sinema Topluluğu’nun davetlisi olarak Sakarya Üniversitesi’nde söyleşiye katıldı.

“Düğün Dernek”, “İşler Güçler”, “Çalgı Çengi” ve “Kardeş Payı” gibi başarılı projelere imza atan Selçuk Aydemir, mizah yapmanın önündeki en büyük engelin toplumun fazla hassas olması olduğunu söyledi. Yapımlardaki karakterleri ve diyaloglardan dolayı zaman zaman toplumun çeşitli kesimlerinden tepki aldığını dile getiren Aydemir, “ Muhasebeciler odasından bile ihtar aldım” dedi.

Öğrencilerin soruları ile şekillenen söyleşisinde Selçuk Aydemir, yöneltilen bir soru üzerine “Recep İvedik” filminin “Düğün Dernek” filmini gişede geçmesinin kendisini üzmediğini aksine daha da heyecanlandırdığını belirterek, rekabetin daha iyi işler ortaya çıkaracağını vurguladı. Başka bir soru üzerine Aydemir, “Türkiye’de çok uzun yıllar sinema ve televizyonda insanların inançlı veya inançsız olarak dinle hiç ilgisi yokmuş gibi davranıldı. Oysa inanıyorsa da inanmıyorsa da bir adamın dinle ilgili bir tutumu vardır, ben de bunu dozajında vurguluyorum ve bence iyi de yapıyorum” ifadelerinde bulundu.

30/05/2014 – EH