Sektörün Uzmanları Öğrencilerle Buluştu

Sektörün Uzmanları Öğrencilerle Buluştu
20.12.2011
1.165
A+
A-

Sakarya Üniversitesi  (SAÜ) Turizm İşletmeciliği mezunları,  SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi.

Pera Otel Satış Müdürü Hakan Arslan, Titanic Otel Satış Müdürü Ece Firuze Filiz ve The Marmara Otel’de iş hayatına devam eden Cem Boztepe; öğrencilere iş hayatının zorlukları ve kariyer hedeflerini nasıl gerçekleştirecekleri konusunda tecrübelerini paylaştılar.

İyi Bir Staj, İyi Bir İş Kapısıdır

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Orhan Batman, Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin kendilerine güvenmelerini isterken, “Donanımlı olarak yetişmeye bakın. Eğer iyi bir yerde staj yaparsanız, iyi bir işbaşı eğitimi yaparsanız, iyi bir meslek ve iyi bir iş yaşamı kazanırsınız” dedi. “Asla başladığınız yeri küçümsemeyin” diyen Batman, sabırla çalışıldığı taktirde mutlaka sektörde kurumsal firmalarda önemli yerlere geleceklerini anlattı.

Stajın ve üniversite eğitiminin önemine vurgu yapan Arslan, “Stajlarda her zaman şunu derler: ‘Arkadaşlar dinlenin, yazın çalışmayın.’ Hatta stajların birçoğunu naylon yapan arkadaşlar var“ derken, o günleri iyi değerlendirmenin çok önemli olduğunu ve buradan elde edilecek tecrübeyle öğrencilerin iyi bir kariyere ulaşacaklarını anlattı.

İngilizce Şart

Kendi kariyer sürecini öğrencilere anlatan Arslan, iyi bir kariyer için öğrencilere şunları tavsiye etti: “İlk etapta üniversitenize güvenin.  Üniversiteniz size mutlaka bir iş garantisi tabi ki, sağlamayacaktır.  Her zaman söylenir; ‘İşsizlik çok büyük problem, iş bulamıyoruz.  Ne yapacağız? ’ burada, birebir eğitimde üniversitedeki eğitimi nasıl değerlendirdiğinize bağlı; ileride bu mesleği yapacak insanlar olarak, kariyerinize ne kattığınızla da alakalı.”

Yabancı dilin önemine dikkat çeken Arslan, “ İngilizce olmadan sektörde yer edinmeniz, mümkün değil” dedi. Üniversitedeki yabancı dil hazırlık sınıflarına önem verilmesini tavisye eden Arslan, Erasmus değişim programlarını kaçırmalarını önerdi. Turizm sektöründe çok fazla rakip olduğuna vurgu yapan Arslan, öğrencilere yetenekleriyle diğer rakiplerinden farklılaşmalarını belirtti.

Yavaş Ama Emin Adımlarla İlerleyin

Ece Firuze Filiz ise, iş hayatının ne kadar zor olduğunu anlatırken; bu zorlukların iyi bir kariyer için zaruri olduğunu vurguladı. Öğrencilere, nereden geldiklerini unutmamaların tavsiye eden Filiz, “Bir gün iyi yerlere çok kısa sürelerde gelebilirsiniz. Çok kötü işlerde çalışabilirsiniz. Bu işlerde çalıştığınızı unutmadan yapın bunları” derken, kariyerlerinde yavaş ilerlemelerini ve iş süreçlerini özümseyerek yükselmelerini tavsiye etti.

Turizm sektöründe farklı otel tiplerinde çalışmanın avantaj ve dezavantajlarından söz eden Cem Boztepe ise, yurt dışında çalışma imkânı olanların bunu iyi değerlendirmesini tavsiye etti.

Öğrencilerin sorularını cevaplayan konuşmacılar, Sakarya’da yeni açılan otellerin öğrenciler için önemli bir tecrübe fırsatı sağladığını vurgularken,  otel yöneticiler için de Sakarya Üniversitesi’nde Turizm işletmeciliği bölümünün olmasının önemli bir avantaj olduğunu; eğitimli ve kalifiye elaman ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini söylediler.

19/11/2011 – AB

 
1.165 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.