Sektörle Buluşma Günleri

Sektörle Buluşma Günleri
18.03.2013
698
A+
A-

Sakarya Meslek Yüksek Okulu’nda ”Sektörle Buluşma Günleri” kapsamında düzenlenen etkinliğe SASKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi başkanı Dr. Recep Kılıç konuşmacı olarak katıldı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sakarya Meslek Yüksek Okulu’nun konferans salonunda 10’uncu kez yapılan ”Sektörle buluşma günleri” seminerine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne yönelik meslek hakkında Dr.Recep Kılıç deneyimlerinden bahsetti.

3+1 eğitim modelinden memnun olduğunu belirten ve öğrencilerin motivasyonunu artırmak için bilgi veren SASKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi başkanı Dr. Recep Kılıç;” Öğrencilerimizden çok memnunum, özveriyle çalıştılar. Sahaya inmekten çekinmediler işi öğrenmeden gitmediler, azimliydiler. Bizim sizlerden beklentilerimiz mesleğe merakınız olsun okulu bitireyim diplomamı alıp gideyim diye gelmeyin verilen bilgileri alın. Teknolojiyi takip edin. Ahlaki değerleriniz olmalı çalışacağınız kurum size güvenmeli. Sosyal ilişkileriniz iyi olsun çalışacağınız aynı ortamdaki insanlarla diyalog kurun çünkü insanlar bunu önemsiyor” şeklinde konuştu.

Suyun dolaşımı hakkında da öğrencileri bilgilendiren Kılıç;” Suyu fazla var olarak bilinen bir ülkeyiz aslında tam tersi su yönünden en kıt ülkelerden biriyiz. Suyu idareli bir şekilde kullanmazsak 2020 yılında durum vahim bir şekil almaya başlayacak. Sapanca bizim tek kaynağımız ilimizin yüzde 85’i içme suyunu sapanca’da karşılıyor. Suyumuzun kıymetini bilelim ve daha bilinçli olalım” dedi.

Seminer sonunda Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdullah Uzun tarafından sektörle Buluşma Günlerine katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

18/03/2013 Tuğba Camcı


698 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.