SAÜ’ye En Çok Öğrenci Gönderen İl İstanbul

16.08.2013

2013 LYS yerleştirme sonuçlarına göre, Sakarya Üniversitesi’ne en çok öğrenci gönderen il İstanbul oldu.

25 Temmuz’da açıklanan 2013 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tercih ve yerleştirme sonuçlarına göre Sakarya Üniversitesi’ne en çok öğrenci gönderen il İstanbul oldu.

İstanbul’dan 2706’sı lisans programları, 2408’i ön lisans programları olmak üzere bu yıl toplam 5114 öğrenci Sakarya Üniversitesi’ni tercih etti. İstanbul’u ise 1333’ü lisans, 2408’i ön lisans olmak üzere toplam 3794 öğrenci ile Sakarya takip etti. Kocaeli’nden ise 676’sı lisans,467’si ön lisans olmak üzere toplam 1143 öğrenci Sakarya Üniversitesi’ne yerleşti.

2013 LYS sonuçlarına göre Sakarya Üniversitesi’ne toplam 14458 öğrenci yerleşti. İstanbul, Sakarya ve Kocaeli’nde SAÜ’ye yerleşen öğrenci sayısı, toplam yerleşen öğrenci sayısının yüzde 69.51’ini oluşturuyor.

16/08/2013 – ST