SAÜ’lü Öğrenciler Almanya‘da

SAÜ’lü Öğrenciler Almanya‘da
27.06.2012
1.360
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ile Alman PTV AG kuruluşu ile ortaklaşa düzenlenen SAU-PTV AG yaz okulu eğitimleri kapsamında, SAÜ’lü öğrenciler Almanya’da eğitim gördü.

Sakarya Üniversitesi ile Alman PTV AG kuruluşu tarafından ortaklaşa düzenlenen geleneksel SAU-PTV AG yaz okulu eğitimleri, 1 – 17 Haziran tarihleri arasında Almanya’nın Karlsruhe şehrinde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi’nden Almanya’ya giden heyeti, Karlsruhe merkez Belediye Başkanı Marget Mergen karşıladı. Karlsruhe Belediyesi‘nde misafirleri karşılayan merkez Belediye Başkanı Margret Mergen,“ Bizim için öğrencilerle birlikte çalışmak çok önemlidir“ dedi. Belediye Başkanı konuşmasında, yapılan bu eğitim çalışmasının çok önem taşıdığını belirterek, Karlsruhe şehrinin çok farklı ulusların bir arada yaşadığı bir şehir olduğunu dile getirdi.

PTV çalışanı Adem Aslan ise, dört yıldır organize edilen yaz okulu programı sebebiyle öğrencilerin Karlsruhe’de bulunduğunu ifade ederek,“PTV ulaşım, lojistik ve trafik konusunda uzman bir kuruluş olup çok komplike yazılımlar üreterek trafiğe yön vermektedir“ diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler, eğitim süresince öğrenmiş oldukları yazılımların yanında, şehirde yapmış oldukları gezilerle de bilgi sahibi oldular.

Hakan Güler, bu eğitimin bir parçası olarak kültür değişiminin de çok önemli olduğunu ve pek çok öğrencinin yurt dışında çalışma hayali kurduğunu dile getiren Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.. Hakan Güler, “Türkiye’ye pozitif bir izlenim ile dönüyoruz“ dedi.

27/06/2012 – YC

 
1.360 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.