SAÜ’lü Metehan Başar Dünya Şampiyonu

22.08.2017

Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Metehan Başar, Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 85 kiloda altın madalya kazandı.

Fransa’nın Paris kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nın grekoromen stil 85 kilo finalinde milli grekoromenci Metehan Başar, Alman rakibi Denis Kudla’yı 2-1 yenerek dünya şampiyonluğuna ulaştı.

1/8 turunda Nikolay Bayryakov’u, çeyrek finalde Robert Kobiashvili’yi ve yarı finalde Davit Chakvetadze’yi mağlup ederek finale yükselen Başar, finalde Alman rakibi Denis Kudla’yı mağlup ederek Türkiye adına günün ilk ve tek altın madalyasını kazandı.

Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticliği öğrencisi olan Metehan Başar, 2014 yılında Macaristan’ın Pecs kentinde düzenlenen “Üniversiteler Dünya Şampiyonası” Greko – Romen’de Milli Takımda dünya ikincisi olmuş, yine aynı yıl düzenlenen “Üniversitelerarası Şampiyona”da da Sakarya Üniversitesi’ne şampiyonluk getirmişti.

22-08-2017 / ST