SAÜ’lü Afrikalı Öğrenciler Cumhurbaşkanının Ziyaretlerini Değerlendirdi

SAÜ’lü Afrikalı Öğrenciler Cumhurbaşkanının Ziyaretlerini Değerlendirdi
22.02.2022
1.159
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika turu münasebetiyle Sakarya Üniversitesinde eğitim gören Afrikalı öğrencilere Türkiye-Afrika ilişkilerini konuştuk.

Türkiye ve Afrika ilişkileri tarihin en iyi seviyelerinde seyretmeye devam ediyor. Sakarya Üniversitesinde eğitim alan Afrikalı öğrencilerle Türkiye’nin kıtayla olan ilişkilerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu hafta çıktığı Afrika turu hakkında konuşarak fikirlerini öğrendik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk ziyaret yeri olan Demokratik Kongo’lu SAÜ uluslararası ilişkiler öğrencisi Caleb, “Geçmişte ülkemizde çok sömürgecilik oldu. Ama inanıyoruz ki bundan sonra Türkiye gibi ülkelerin iş birliğiyle her şey daha iyi olacak” dedi. Cumhurbaşkanı’nın ziyaretini takip ettiğini ifade eden Caleb, “Devlet Başkanımız Türkiye’yi daha önce ziyaret etmişti, şimdi de Erdoğan’ın bu ziyaretiyle ticari ilişkileri güçlendiren anlaşmalar imzalandı” ifadesini kullandı.

Sosyoloji bölümü öğrencisi Hasan ise, ülkesi Sudan ve Türkiye arasındaki ilişkileri için, “Türkiye kazan-kazan yaklaşımı içinde bir politika izliyor. Afrikayla işbirliğini arttırması gerekiyor. Bu yaklaşım iki tarafı da olumlu etkiliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Senegal ziyaretini birebir takip eden Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu Muhammed sahadan gözlemlerini aktardı. Muhammed, “Son ziyaretlerle, Afrika-Türkiye ilişkilerinin gelişiminde büyük ivme kazanıldı. İşbirlikleri, yıllarca sürecek dostluk bağları kurmamıza vesile olmaktadır” dedi ve ekledi, “Türkiye Cumhurbaşkanının ziyaretleri Türkiye’de okuyan Afrikalı öğrencilere de büyük faydalar sağlayacak, son ziyaret ile öğrencilere vize, eğitim, iş konularında daha kolay çözüm sağlanması için çalışmaların yapılmasına karar verildi.”

Şu anda Senegal’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Şubat’ta üç ülkeyi kapsayan bir Afrika turuna çıkmıştı. Cumhurbaşkanı, 20-22 Şubat’ta Kongo Demokratik Cumhuriyetini ziyaret etti, bugün de Senegal Cumhuriyet’inde temaslarına devam ediyor. Cumhurbaşkanının bir sonraki durağı ise Gine Bissau Cumhuriyeti olacak.
1.159 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.