SAÜ’den Gençler için Çifte Proje

SAÜ’den Gençler için Çifte Proje
18.12.2013
1.213
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ),Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte gençlere yönelik iki ayrı projeye imza atıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen  “Gençlikte Pozitif Sinerji ve İstihdam Hareketi” ve “Bilinçli Gençlerle Daha Aydınlık Gelecek” projeleri Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğretim üyeleri ve bakanlık yetkilileri arasında imzalanan protokol ile hayata geçiyor.

Projelerden birisi, yürütücülüğünü Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Yrd. Doç. Dr. Barış Boru’nun üstlendiği “Gençlikte Pozitif Sinerji ve İstihdam Hareketi” projesinin faaliyetleri 12 ay sürecek. 300 binTL bütçeli olan proje Sakarya bölgesinde özellikle yeterli eğitimi alamamış, iş hayatına geçişte zorluklar yaşayan 16-24 yaş arası 100 genci hedef alıyor. Projenin etkisinin bir şekilde uygulaması için Sakarya Büyükşehir Belediyesi, İŞKUR, MÜSİAD, SEDER ve SAÜ-BİLTEK öğrenci topluluğu projeye destek vereceklerdir.

Diğer proje, yürütücülüğünü Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Yunus Genç ile Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Taylan’ın üstlendiği “Bilinçli Gençlerle Daha Aydınlık Gelecek” projesinin faaliyetleri 10 ay sürecek. Proje, yeterli eğitim alamamış yaşadıkları çevre açısından çeşitli imkânlar elde edememiş 50 kız 50 erkek olmak üzere 100 gence yönelik gönüllü çalışmaları ve faaliyetleri içeriyor.

Gençlikte Pozitif Sinerji ve İstihdam Hareketi Projesi kapsamında; gençlere rehberlik, kişisel gelişim ve mesleki destek sağlamak için Sakarya Üniversitesi’nin sahip olduğu akademik imkânlar ve mühendislik öğrencilerinden oluşturulacak gönüllü platform kullanılacak. Proje sürecinde kişisel gelişim kursları, meslek edindirme kursları, sosyo-kültürel faaliyetler ve çeşitli geziler düzenlenecek. Katılımcılar 23 günlük kişisel eğitim sürecinde KOSGEB Girişimcilik Eğitimi dâhil olmak üzere iş hayatları süresince katkı sağlayacak eğitimler alacaklar. Mesleki açıdan 20 günlük sürede toplam 5 kurstan ikisini seçerek eğitim görecekler. Tüm eğitimler için Sakarya Üniversitesi ve KOSGEB onaylı sertifika verilecek. Ayrıca proje kapsamında Çanakkale, İstanbul ve Sakarya bölgesinde geziler, sportif ve kültürel faaliyetler düzenlenecek. Tüm faaliyetler için katılımcılardan hiçbir ücret talep edilmeyecek. Son aşamasında düzenlenecek bilim şenliği ve yarışmaya katılımcılar ve mühendislik öğrencileri ile gruplar halinde katılacaklardır dereceye girenlere ödül verilecek. Proje için oluşturulacak web sayfası ile bilgilendirme yapılacak, başvuru formları web sayfasından temin edilebilecek ve proje süresince yapılan tüm etkinlikler sayfada paylaşılacak.

Bilinçli Gençlerle Daha Aydınlık Gelecek projesi kapsamında katılımcıların aile sorunları, eğitim başarı düzeyleri, kente aidiyet sorunları belirlenerek sorunlarının çözümlenmesi için çeşitli çalışmalar yapılmasının yanında birçok kültürel faaliyet düzenlenecek. Katılımcılar ve ailelere yönelik üniversiteden akademisyenlerin vereceği semineler düzenlenecek. Katılımcıların eğitim problemleri için hedefledikleri bölümlerde okuyan SAÜ öğrencileri tarafından ders takviye kursları ile destek verecek. Bu kurslar süresince katılımcıların Üniversite ve Üniversite hayatına alışmaları sağlanacak. Projede ödüllü kitap okuma ve kompozisyon yarışması, geziler, çeşitli spor turnuvaları, tiyatro gösterisi ve kitap toplama kampanyası gibi birçok etkinlik düzenlenecek. Proje kapsamında yapılacak tüm iletişim hazırlanacak web sayfası ile yürütülecek.

18/12/2013 – HM

 
1.213 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.