SAÜ’den Afet Bölgesindeki Öğrencileri İçin Öncü Adım

Sakarya Üniversitesi, afet bölgesindeki öğrencilerinin konumunu tespit etmek ve ihtiyaçlarını belirlemek için DESTEKSAU uygulamasını hayata geçirdi.

Türkiye’de bir ilk olan DESTEKSAU uygulaması ile afet bölgesinde olan SAÜ’lü öğrenciler uygulamaya girerek bulunduğu ili, konumunu ve fotoğrafları ekleyerek durumunu bildirebilecek. Ayrıca uygulamada yer alan metin kısmına ise ihtiyaçlarını yazarak taleplerini oluşturabilecek.

Afet bölgesindeki öğrencilerin konum ve ihtiyaçları için geliştirilen DESTEKSAU uygulaması ile öğrencilerin acil durum bildirisi yapması ve üniversite yetkilileri tarafından ihtiyaçlarına ivedilikle cevap verilmesi amaçlandı.

DESTEKSAU uygulamasının yanı sıra Sakarya Üniversitesi, öğrencilerinin her koşulda yanında olduğunu bildirerek bölgede bulunan öğrencileri için acil arama hattı kurdu. Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin her türlü ihtiyaçları için ulaşabilecekleri bilgisini paylaşarak durum ve ihtiyaçlarının saptanması hususunda çalışmalarını sürdürüyor.

Uygulamaya ulaşmak için TIKLAYINIZ