SAÜ’den 77 Sağlık Personeli Afet Bölgesindeydi

16.02.2023

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi gönüllü sağlık personelleri 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin 10 ilinde hissedilen depremden sonra bölgeye intikal ederek yapılan çalışmalarda etkin rol aldı.

Depremin gerçekleştiği ilk günden bu güne kadar AFAD önderliğinde arama kurtarma ekiplerine destek olan ve sahada meydana gelen olumsuzlukları gidererek sağlık sisteminin yeniden düzenlenmesi ile afetten yaralı olarak kurtulan vatandaşlarımıza yardım eden Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesinden 6 öğretim üyesi, Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesinden 14 Uzman Hekim, 8 Asistan Hekim ile 49 Sağlık personeli (ebe, hemşire, sağlık memuru, ATT, anestezi teknisyeni, eczacı) gönüllü olarak sahaya giderek çalışmalara destek verdi.  Afet bölgesine gönüllü olarak giden Sakarya Üniversitesi öğretim üyeleri ve paydaşları görevlerini başarıyla gerçekleştirerek geri döndü.