SAÜ’de Uygulamalı Proje Yönetimi Semineri

SAÜ’de Uygulamalı Proje Yönetimi Semineri
03.03.2022
1.434
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kariyer ve Yetenek Yönetim Koordinatörlüğü tarafından Doç. Dr. Adem Akbıyık ile “Uygulamalı Proje Yönetimi” semineri düzenlendi.

2 Mart Çarşamba günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Prof. Dr. Fuat Sezgin salonunda düzenlenen etkinlikte, Kariyer ve Yetenek Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Yasemin Özdemir koordinatörlüğün tanıtımını yaparak, koordinatörlük olarak neler yaptıklarından bahsetti.

Prof. Dr. Özdemir açılış konuşmasının ardından sözü, Doç. Dr. Adem Akbıyık’a devretti. Akbıyık konuşmasına başlarken, bu semineri en son 80 TRT çalışanına verdiğini belirtti.

Proje yönetimi alanında dünya çapında değişiklikler yaşandığını ifade eden Doç. Dr. Akbıyık, bu konuda farklı bir bakış açısının geliştiğini belirtti.

“Müşteri odaklı döneme geçtik”

Akbıyık, proje yönetimi alanında meydana gelen küresel değişimlerin özünde esneklik ve müşteri odağının yer aldığını ifade etti. Akbıyık “Müşteri odaklı döneme girdik. Eski sözleşmeli dönem sona erdi. Müşteri artık sürekli proje sürecinin içerisinde yer alıyor. Bu süreçte müşterinin isteklerindeki değişimler ‘çevik’ bir şekilde dönüştürülmek zorunda. Yoksa tercih edilmiyorsunuz “ dedi.

“Agile proje yönetimi birçok sektörde karşımıza çıkıyor”

Akbıyık, sektörde meydana gelen değişimlere uyum sağlanması gerektiğini vurgularken, Agile proje yönetimi kavramının inşaat, bankacılık, sigortacılık ve telekomünikasyon gibi birçok sektörde yer aldığının uygulamalarla görüldüğünü söyledi.

Etkinliğin devamı olacak olan ikinci seminer ise 9 Mart Çarşamba günü saat 14.00’te SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Prof. Dr. Fuat Sezgin salonunda gerçekleştirilecek. Her iki seminere de katılan kişiler sertifika sahibi olacak.

 

 
1.434 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.