SAÜ’de “Uluslararası ve Avrupa Birliği Proje Deneyimleri Etkinliği” düzenlendi

SAÜ’de “Uluslararası ve Avrupa Birliği Proje Deneyimleri Etkinliği” düzenlendi
22.12.2023
1.099
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Araştırma Dekanlığı tarafından, “Uluslararası ve Avrupa Birliği Proje Deneyimleri” etkinliği düzenlendi.

SAÜ ARDEK tarafından SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, Araştırma Dekanı Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu ve çok sayıda araştırmacının katıldı.

Etkinliğe konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Tuğrul Çetinkaya ve Dr. Öğretim Üyesi Hasan Algül katıldı.

Konuşmasında Ulusal Fonlama Ajansları ve AB Fon Kaynakları ile desteklenen projeler hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Tuğrul Çetinkaya, proje başvuruları konusunda dikkat edilmesi gereken hususları araştırmacılar ile paylaştı. Başvurulan projeler ret almış olsa bile yılmadan çalışmalara devam etmek gerektiğini ifade eden Çetinkaya, “Ne kadar çok başvuru yaparsanız, o kadar çok farklı proje ortaya çıkar ve kabul alma ihtimali artar. Ret almak bu sürecin bir parçası, o sebeple başvuruda bulunmaya devam etmek gerekiyor” dedi.  Proje programlarına nasıl başvuru yapılacağı konusundaki deneyimlerini katılımcılar ile paylaşan Çetinkaya, Ekosisteme dahil olmanın AB proje destekleri açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

Ret alan bir projenin, geliştirilerek farklı çağrılar kapsamında da değerlendirilebileceği ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Hasan Algül, ret alan projelerin panel raporlarının dikkate alınmasıyla iyileştirmeler yapıldıktan sonra aynı çağrı kapsamında da tekrar değerlendirebileceğini söyledi. Proje başvurularında, İngilizce yeterliliği konusunda hocaların çekimser olmaması gerektiğini ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Algül, yaptıkları proje görüşmelerinde, AB ülkelerindeki birçok araştırmacının İngilizce yeterliliğinin ülkemizdeki araştırmacılarla benzer seviyede olduğunu ifade etti.

Etkinlik, soru-cevap kısmının ardından konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edilmesi ile son buldu.


1.099 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.