SAÜ’de Ücretsiz Vücut Analizi ve Beslenme Danışmanlığı yeniden başladı

SAÜ’de Ücretsiz Vücut Analizi ve Beslenme Danışmanlığı yeniden başladı
11.12.2023
1.719
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, sağlıklı yaşamın kapılarını aralayan bir projeye ev sahipliği yapıyor. 2019 yılında başlatılan bir akademik araştırma kapsamında ilki gerçekleştirilen ücretsiz vücut analizi ve beslenme danışmanlığı hizmetleri, Sakarya Üniversitesi Merkez Kafeteryada her gün saat 11:00-18:00 saatleri arasında yeniden başladı.

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Doç. Dr. Muhammed Kürşad Uçar, projelerindeki amacın, herkesin sağlıklı ve doğru beslenme alışkanlığına kavuşması olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Muhammed Kürşad Uçar, proje ile vücudun tam olarak analiz edilerek metabolik yaş, vücuttaki yağ miktarı, kas miktarı, yağsız kütle, bazal metabolizma hızı, mineral miktarı, protein miktarı ve beden yoğunluğuna kadar birçok parametrenin ne olduğu ve bireye özgü hangi sınırlarda olması gerektiği ile ilgili bilgileri elde ettiklerini söyledi. Tüm bu bilgiler eşliğinde bireye özgü beslenme planı oluşturulduğunu aktaran Uçar, başvuru için bireylerin hekim tarafından kronik hastalık tanısı olmamasının yeterli olduğunu belirtti.

Gerekli parametrelerin girilmesinin ardından analizin 15-20 saniye gibi kısa bir süre içerisinde yapılabildiğini ifade eden Uçar, “Oluşan grafik ve tablolar sonucunda vücut analizine göre süreci şekillendiriyoruz. Metabolik yaş, vücuttaki yağ miktarı, kas miktarı gibi bilgiler bu ölçüm sonucunda elde edilmektedir. Bu sonuçların hangi aralıkta olması ve aralık dışı değerlerin nasıl düzeleceği konusunda detaylı bilgiler ve raporlar hazırlıyoruz. Bundan sonraki aşamada da uygulamaya geçiyoruz” diye konuştu.  Sadece kilo vermek isteyenlerin değil, beslenme alışkanlıklarını değiştirmek isteyen herkesin başvuruda bulunduğunu kaydeden Uçar, “Kilo vermek isteyenler, kilo almak isteyenler, vücut geliştirme yapmak isteyenlere göre bile özel diyetler hazırlanıyor” dedi. Proje kapsamında diyet danışmanlığı için öncesinde gerekli ölçümler yapılıp, ardından randevu alınarak sürece başlanıyor.

Vücut analizi ve diyet hazırlanmasıyla süreçlerini tamamlamadıklarını anlatan Uçar, “Diyetin uygulanması sırasında karşılaşılan zorluklar ve alışkanlıkların bırakılamaması gibi durumlarda diyetin yenilenmesi gerekiyor. Belirli bir süre içerisinde kişinin vücut analizi yeniden yapılıyor ve vücudun yapılan diyete nasıl tepki verdiği görülüyor. Başlangıçtaki ve yeniden yapılan vücut analizleri arasındaki farklara göre diyet revizesi düzenleniyor” şeklinde konuştu. Sistem bireylerin sağlıklı beslenip beslenmediklerinin bir göstergesi olarak vücut yaşını hesapladığını söylen Uçar, herkesin ölçüm yaptırabileceğini belirtti. Beslenme alışkanlıkları ve doğru beslenmeme ile bazı hastalıklar arasında ciddi bağlantılar olduğunu da söyleyen Uçar, “Örneğin obezitenin kardiyovasküler hastalık riskini artırdığını biliyoruz. Bizim tüm bu araştırmalarımızdaki amacımız, insanların doğru beslenme alışkanlıkları ile mümkün olduğu kadar sağlıklı yaşam olanaklarına kavuşabilmesidir” dedi.

Başvurmak isteyenler

Uçar, Sakarya Üniversitesi Merkez Kafeterya’daki standımızdan projemiz hakkında bilgi alınabileceğini belirtti. İlgilenenler 05070434366 veya 05068493146 numaralarını arayabilir. Projede, uzman diyetisyenin gönüllü olarak sunduğu vücut analizi ve beslenme danışmanlığı hizmetleri de yer alıyor.


1.719 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.