“SAÜ’de Türkçenin Eğitimi Kurultayı”

“SAÜ’de Türkçenin Eğitimi Kurultayı”
08.09.2011
1.132
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, bu yıl 4.sü düzenlenen “Uluslararası Türkçe’nin Eğitimi-Öğretimi Kurultayı”na ev sahipliği yapıyor.

3 gün sürecek olan kurultay 10 Eylül’de sona erecek. Kurultayın son gününde ise katılımcılara, Sakarya ilini tanıtma amacı ile Kültür gezisi düzenlenecek.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi’nin ev sahipliği yaptığı “4. Uluslararası Türkçenin Eğitimi-Öğretimi Kurultayı” SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Karakuş, ÇOGEM Müdürü Prof. Dr. Sedat Sever, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Nadir Engin Uzun’un açılış konuşmaları ile başlayan kurultay, 10 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek olan Kültür Gezisi ile sona erecek.

6 salonda, 36 farklı oturumun düzenleneceği kurultayda, toplam 120 bildiri sunulacak.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Türkçenin eğitim dili olarak kalması ama en az bir yabancı dilin öğrenilmesi fikrini benimseyen bir üniversiteyiz” dediği açılış konuşmasında, Türkçe eğitim ve öğretiminin önemine değindi. 200’ü aşan bölümüyle, toplamda 60 binin üzerinde öğrenciyi eğiten bir üniversiteyiz açıklamasında bulunan Prof. Dr. Elmas, “Avrupa Birliği Bologna Süreci’nde geçen sene eğitim ödülünü aldık” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Karakuş, açılış konuşmasında “Türkçe kendi ruhu fiillerinde taşıyor” dedi. Batı Türkçesinin öğretiminin daha çok yeni olgu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Karakuş, Türkçe öğretiminin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOGEM) Müdürü Prof. Dr. Sedat Sever, dilin yalnızca anlatma aracı olmadığını vurgulayarak “ Dil yalnızca bir anlatma aracı değil, aynı zamanda düşünme aracıdır. Düşünme aklın bir eylemidir. Gelin birlikte düşünerek, okul öncesi eğitim sürecinden başlayarak, çocuklara Türkçe dil bilinci, Türkçe dil duyarlılığı kazandıralım” dedi.

Dil öğrenimine AB standartlarını getirmek istediklerini belirten Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) Müdürü Prof. Dr. Nadir Engin Uzun, “ TÖMER yabancılara Türkçe öğrenmek amacıyla kuruldu. 12 tane dil kursunun bulunduğu TÖMER’de 570 kişi çalışıyor. TÖMER’in çıkış yolu dil öğrenimine AB standartlarını getirmek” olduğu söyledi.

 

08/09/2011 – Yc

Tüm fotoğraflar için:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.246815648696789.66530.197059567005731&saved

 
1.132 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.